Jesenje aktivnosti KSC

15. bugojansko likovno bijenale

Jesenje aktivnosti Kulturno-sportskog centra Bugojno
Kultura / Umjetnost | 14. 10. 2018. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Kulturno-sportskog centra Bugojno traju pripreme za manifestacije koje se tradicionalno realiziraju u ovom dijelu godine.

Kako Fena saznaje od direktora ove javne ustanove Mirze Idrizovića,  od 24. studenog do 10. prosinca bit će održano 15. bugojansko likovno bijenale.

''Pozvali smo umjetnike s područja gornjovrbaske regije da do 16. novembra dostave svoje radove, kako bi stručni žiri mogao napraviti selekciju onih koji će biti izloženi u okviru bijenala. Naravno, najbolji će biti nagrađeni - naglasio je.

Dodaje da svi zainteresirani autori mogu prijaviti radove u nekoliko kategorija, te da temu mogu odabrati po vlastitom izboru.  

''Također, u tijeku je natječaj koji smo raspisali za najbolju kratku priču, odnosno nagradu „Bugojanska vaza“, u povodu 25. studenog, Dana državnosti BiH'', kazao je.

Istaknuo je da se radi o šestom natječaju ove vrste, te da će najbolji rad izabrati stručni žiri, koji će činiti afirmisani autori iz Bosne i Hercegovine.

''Autor najboljeg rada bit će nagrađen replikom „Bugojanska vaza“, umjetnice Adine Kero, i novčanim iznosom od 1.000 KM. Inače, originalna „Bugojanska vaza“, na kojoj se nalazi prvi pisani trag u BiH, nalazi se u Zemaljskom muzeju u Sarajevu'', istaknuo je  Idrizović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close