Vesele boje

Inkluzivna likovna kolonija ispod Starog mosta

Vesele boje dominirale su platnima na Inkluzivnoj likovnoj koloniji ispod Starog mosta
Kultura / Umjetnost | 12. 10. 2018. u 21:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / 

U četvrtak se održala Inkluzivna likovna kolonija ispod Starog mosta u organizaciji UNICEF-a, Udruženja Infohouse iz Sarajeva i Udruženja "SAS Kultura življenja" iz Mostara.

Učenici iz "O.Š.Bijelo polje" zajedno sa učenicima iz Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" uz pratnju prof. Salke Peze slikali su ono što su oni željeli i osjećali u tom trenutku.

Foto: PR / Inkluzivna kolonija mamila je poglede slučajnih prolaznika

''Učenici su bili oduševljeni; svako od njih je imao svoj štafelaj, svoju stolicu, svoje platno za slikanje, kao i svoje boje i kistove. Likovni sat je trajao 45min, baš koliko traje jedan školski sat. Reakcije roditelja su i više nego odlične, neki od njih su bili prisutni cijelo vrijeme trajanja likovnog sata, i jako im se sviđa odabir lokacije, i zamisao za slikanjem pored Neretve, u prirodnom ambijentu. Svi smo se složili da bismo satove i aktivnosti ovoga tipa trebali organizovati barem jedanput mjesečno. Po završetku već navedene aktivnosti, restoran "Šadrvan" je sve učenike počastio porcijama ćevapa i sokovima, te im se ovim putem srdačno zahvaljujemo'', priopćili su organizatori, zahvalivši se prof. Pezi koji je istaknuo da će se na ovakva druženja uvijek rado odazvati.

Foto: PR / Vesele boje su dominirale platnom

''Posebno hvala našoj dragoj Amari Stupac, koja je ipak najveći krivac za sve ovo; što je prepoznala u nama volju, želju i potrebu za radom i aktivizmom. Hvala i medijima, i svim sugrađanima i slučajnim prolaznicima kojima su vesele i vedre boje sa platna barem kratko zadržale pažnju i izazvale potrebu za slikanjem i snimanjem'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close