Potoci

HKUD Katedrala: Silne simpatije za najmlađe društvo na smotri folklora

Na poziv bjelopoljskog župnika don Rajka Markovića, članovi HKUD Katedrala sudjelovali su na smotri folklora u Potocima.
Kultura / Umjetnost | 14. 06. 2023. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poticaj katedralnog župnika don Josipa Galića od veljače 2023. godine pri katedralnoj župi djeluje HKUD Katedrala.

Djeluje u dvije sekcije plesno-pjevačkoj i tamburaškoj. HKUD broji četrdeset malih plesača i 15 tamburaša. Dob plesača je od 3 do 10 godina, uzrast tamburaša je 10 do 15 godina.

Voditeljica plesne grupe je Cecilija Vidović, članica slavnog i već proslavljenog HKUD Rodoč, a voditelj tamburaša je mo. Don Dragan Filipović.

Tamburaški sastav ima na raspolaganju 20 instrumenata. Tamburaški instrumenti su svi novi i vrlo kvalitetni, izradio ih je Žmegač iz Varaždina. Plesačima su probe redovno utorkom u 19 sati, a tamburašima subotom u 9 sati.

Iako HKUD djeluje tek 4 mjeseca vidni su već i rezultati. Došlo je vrijeme da se i pokaže nešto od naučenog.

Na poziv bjelopoljskog župnika don Rajka Markovića, rado su se odazvali na nastup u Potoke.

Inače župna zajednica u Potocima slavi svoj župni titular Presveto Srce Isusovo. Za tu prigodu ova se župna zajednica priprema trodnevnicom. U sklopu prve večeri trodnevnice, nakon pobožnosti i svete Mise, priređena je i smotra folklora u župnom dvorištu.

Između ostalih nastupilo je i HKUD Katedrala.

''Naše HKUD je sigurno ne samo tu večer, nego i šire, najmlađe društvo, ne samo po datumu utemeljenja, nego po starosnoj dobi. Nastup je bio odličan, maleni su izazvali silne simpatije kod prisutnog mnoštva. Hvala našim bjelopoljskim domaćinima na pozivu i na srdačnom prijemu'', navode iz Katedrale Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close