FOTO

Održana Prva večer trodnevnice i Večer Folklora u Bijelom Polju

U Bijelom Polju sinoć je svečano proslavljena Prva večer trodnevnice, a nakon toga je održana Večer Folklora na igralištu pored crkve.
Kultura / Vjera | 14. 06. 2023. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bijelom Polju sinoć je svečano proslavljena Prva večer trodnevnice. Prije sv. Mise ispovijedalo je više svećenika, a svijet se okupljao u velikom broju, kako domaći tako i gosti i 10 HKUD-ova iz Lijepe naše i Hercegovine.

Svečanu sv. Misu u 19,00 s. u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Bijelom Polju predvodio je i prikladnu propovijed okupljenom puku uputio don Nikola Menalo, generalni vikar, a pod sv. Misom pjevao je Zbor mladih bjelopoljske župe.

Na kraju sv. Mise župnik je zahvalio predvoditelju na predvođenju misnog slavlja, upućenoj lijepoj riječi riječi te što je ovim svetim činom otvorio Dane Srca Isusova u Bijelom Polju.

Foto: Župa Potoci / Večer Folklora u Bijelom Polju

Zahvalio je i svim sudjelovateljima u misnom slavlju, te pozvao sve na „Večer Folklora“ na Igralište poviše župne crkve, dok se Društva pred crkvom malo pripreme za svečani mimohod i nastup, a svijet dok se međusobno upita i pozdravi. Svećenici su nakratko svratili u Župnu kuću na osvježenje, a Folklori su se uputili prema pozornici.

U 20,00 s. započela je „Večer folklora“ u Bijelom Polju na vanjskoj pozornici na Igralištu. Svih 10 folklornih društava prošlo je u mimohodu ispred pozornice i predstavilo se nazočnom mnoštvu, a voditelji Josip i Matea sve su stručno i profesionalno najavljivali.

Župnik don Rajko, na poziv voditelja, svo je nepregledno mnoštvo, lijepo i srdačno pozdravio, svima zaželio ugodnu i lijepu zabavu u bjelopoljskoj župi, te „Večer Folklora u Bijelom Polju 2023.“ svečano otvorio.

Nakon toga su krenuli nastupi Društava: HKUD „Bijelo Polje“ Mostar; HKUD „Stolac“ Stolac; HKUD „Katedrala“ Mostar; HKUD „Luke“ Višići; HKUD „Dubrave“ Aladinići; HKUD „Brotnjo“ Čitluk; HKUD „Prenj“ Prenj, HKUD „Rotimlja“ Rotimlja; HKUD „Višići“ Višići i Klapa „Stablina“ Ploče-Hrvatska. Poslije su voditelji lijepo vodili program i najavljivali svako društvo uz kratku Osobnu iskaznicu društva.

Opširniji tekst i više fotografija možete pogledati na web stranicama Župe Potoci.

Foto: Župa Potoci / Večer Folklora u Bijelom Polju
Foto: Župa Potoci / Večer Folklora u Bijelom Polju
Kopirati
Drag cursor here to close