''Makemono/Kakemono''

Široki Brijeg: Otvorena izložba akademske grafičarke Marine Finci

Sama umjetnica Marina Finci istaknula je radost zbog postavljanja izložbe u Širokom Brijegu, rekavši da se u ovom hercegovačkom mjestu uvijek osjeća ugodno.
Kultura / Umjetnost | 13. 04. 2018. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg u četvrtak, 12. travnja, otvorena je izložba ''Makemono/Kakemono'' akademske grafičarke Marine Finci iz Sarajeva.

Program otvorenja vodila je Željka Šaravanja, a pozdravne riječi uputio je fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkoga programa Franjevačke galerije Široki Brijeg.

Sama umjetnica Marina Finci istaknula je radost zbog postavljanja izložbe u Širokom Brijegu, rekavši da se u ovom hercegovačkom mjestu uvijek osjeća ugodno.

Stjepan Skoko, dekan širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, naglasio je povezanost i suradnju širokobriješke i sarajevske likovne akademije nakon čega je izložbu proglasio otvorenom, piše službena stranica Grada Širokog Brijega.

U programu su sudjelovali učenici Glazbene škole Široki Brijeg koji su izvedenim skladbama večer učinili još ugodnijom i svečanijom.

Izložba će u Franjevačkoj galeriji biti dostupnom za razgledavanje do 30. travnja 2018. godine.

Marina Finci rođena je u Sarajevu 1960. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1984. godine na Grafičkom odsjeku u klasi akademika prof. Dževada Hoze. Godine 1988. magistrirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu na Grafičkom odsjeku u klasi prof. Boška Karanovića. Članicom je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 1986. godine.

Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u zemlji i u inozemstvu. Dobitnica je sedam nagrada za grafiku. Od 1993. radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku grafike u zvanju izvanrednoga profesora. Dobitnica je više nagrada i održala je velik broj samostalnih izložbi.

Kopirati
Drag cursor here to close