Mostar

U okviru Šantićevih večeri predstavljena knjiga 'Nemanjići'

Lopandić je pojasnio da knjiga prikazuje uspon i kraj srednjovjekovne Srbije u čijem je središtu dinastija Nemanjića koja je vladala oko dva vijeka.
Kultura / Knjige | 22. 10. 2019. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 100. Šantićevih večeri poezije u Mostaru je u ponedjeljak navečer održana promocija knjige "Nemanjići", godišnjeg diplomate i doktora pravnih znanosti Duška Lopandića.

Lopandić je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku da u okviru Šantićevih večeri predstavi svoju knjigu koja govori o slavnom dobu srpske povijesti, priopćeno je iz mostarske Prosvjete.

Foto:PR / U okviru Šantićevih večeri predstavljena knjiga

Lopandić je pojasnio da knjiga prikazuje uspon i kraj srednjovjekovne Srbije u čijem je središtu dinastija Nemanjića koja je vladala oko dva vijeka.

"U knjizi je razdoblje od Stevana Nemanje pa do kraja dinastije, ali obuhvaća i pretke Nemanjića, kao i veze potomstva Nemanjića s drugim obiteljima. Knjiga je pisana na zanimljiv način za širu publiku", dodao je Lopandić.

Naglasio je da je knjiga pisana povodom obilježavanja osam vjekova od proglašenja Srbije kraljevstvom, u vrijeme Stevana Prvovjenčanog 1217. godine te osam vjekova od aufokefalnosti Srpske pravoslavne crkve koju je ustoličio sveti Sava.

Govoreći o Šantićevim večerima poezije, Lopandić je istaknuo da je to divna manifestacija koja njeguje sjećanje na prošlost, kulturu i nacionalni identitet.

Foto:PR / U okviru Šantićevih večeri otvorena izložba "Mostar u vrijeme Alekse Šantića"

Uoči promocije, u Vladičanskom dvoru u Mostaru otvorena je i kartofilska izložba "Mostar u vrijeme Alekse Šantića", autora Zlatka Serdarevića.

Kopirati
Drag cursor here to close