U Ćorovića kući

U Mostaru promocija dva nova broja književnog časopisa ''Život''

Kultura / Knjige | 07. 11. 2017. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Dva nova broja književnog časopisa 

Mostarska promocija novih brojeva časopisa ''Život'' bit će održana u srijedu, 08.11.2017. u Ćorovića kući, s početkom u 18 sati.

Promocija se održava u organizaciji Društva pisaca BiH i SPKD Prosvjeta, Mostar. Nove brojeve časopisa ''Život'' će promovirati Jasmin Agić, Matija Bošnjak i Goran Karanović. Posjetitelje promocije čekaju besplatni primjerci časopisa. 

Dva nova broja književnog časopisa ''Život'', koja će biti predstavljena mostarskoj publici donose niz zanimljivih priloga te velik broj prikaza knjiga naših pisaca i knjiga prevedenih na naš jezik.

U skladu sa tradicijom časopisa, naglasak je na tekućoj bh. književnoj produkciji. Osim tekstova već afirmiranih pisaca, u novim brojevima svoje mjesto su našli i mladi bh. pisci.

Jedno od izdanja koja će biti promovirana sadrži blok posvećen Maku Dizdaru, velikom bh. pjesniku i bivšem uredniku časopisa, te vrijedne putopise o Bosni i Hercegovini, napisane na njemačkom i francuskom jeziku krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Život je najugledniji književni časopis u BiH i časopis sa regionalnim značenjem i regionalnom važnošću, osnovan 1952. u Sarajevu, a obnovljen 2007. godine. Izdaje ga Društvo pisaca Bosne i Hercegovine.

Od osnivanja, urednici časopisa između ostalih su bili Meša Selimović, Mak Dizdar, Miljenko Jergović te brojni velikani naše književnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close