Mostar

Susret sa spisateljicom Milenom Jukić Bandić u Narodnoj knjižnici HNŽ

"Zagrljaj pletene hobotnice" deveti je i najnoviji naslov iz opusa književnice Milen Jukić Bandić
Kultura / Knjige | 03. 09. 2021. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubav prema čitanju gradi se i razvija tijekom cijeloga života. S istim ciljem Narodna knjižnica HNŽ, Mostar upriličila je susret najmlađih čitatelja sa spisateljicom Milenom Jukić Bandić.

"Zagrljaj pletene hobotnice" deveti je i najnoviji naslov iz opusa književnice koja je predstavljanjem priče posvećene prijevremeno rođenoj djeci ujedno najavila i veliku promociju spomenute slikovnice koja će se održati 14. rujna 2021. godine u Galeriji kraljice Katarine Kosača, s početkom u 19 sati.

"Zagrljaj pletene hobotnice" dio je projekta Udruge za nedonoščad, Mostar koji ima za cilj informirati i senzibilizirati javnost o poteškoćama s kojima se susreću prijevremeno rođene bebe, kao i njihovi roditelji. Ilustracije za slikovnicu u akvarelu je izradila akademska slikarica Anđela Bukovac. Priča je izišla u nakladi Lijepa riječ, Tuzla, a kompletan prihod od prodaje slikovnice namijenjen je potrebama Udruge.

Spomenimo i kako je predstavljanjem priče o Hobi-Bobiju-malenoj hobotnici čarolijom pretvorene u pletenu igračku ujedno zaokružen i ljetni kreativni tjedan u kojeg su se proteklih dana uključili brojni mališani grada Mostara.

''Sudeći prema iskazanom zanimanju za radionice arheologije, stripa, jezične, likovne, glazbene i slične sadržaje te brojne druge, koje nam Narodna knjižnica HNŽ, Mostar već dugi niz godina nudi, ne sumnjamo kako će se za sudjelovanje u u super zanimljivim i poučnim aktivnostima na odjelima Knjižnice i ubuduće tražiti mjesto više'', poručili su organizatori.

 

Kopirati
Drag cursor here to close