Sretni dobitnici

Nagrađena najljepša ljubavna pisma u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije za učenike osnovnih i srednjih škola.
Kultura / Knjige | 12. 02. 2021. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veronika Perić, Leo Landika i Dragan Boban pobjednici su Nagradnog natječaja za najljepše ljubavno pismo u organizaciji Narodne knjižnica HNŽ-a Mostar.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije za učenike osnovnih i srednjih škola.

Veronika Perić učenica je Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca, a Leo Landika i Dragan Boban učenici Treće osnovne škole iz Mostara.

"U vrijeme poruka, mailova, kada se romantične poruke skraćuju emotikonima i šalju putem društvenih mreža, želimo se prisjetiti vremena kada se ljubav izražavala u obliku ljubavnih pisama! Stoga smo pozvali sve mlade da iskažu svoju kreativnost, stvaralaštvo i podijele ga s nama u obliku proze ili stihova povodom Valentinova!", navode iz Narodne knjižnice.

Kako navode njihovom pozivu odazvao se veliki broj učenika podijelivši s njima svoje najljepše osjećaje izražene stihovima ili prozom.

Pobjednike su ugostili na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ, Mostar i uručili im prigodne darove.

U susret Valentinovu, Narodna knjižnica HNŽ, Mostar pripremila je i izložbu i dnevne preporuke najpoznatijih, najpopularnijih i najčitanijih ljubavnih romana svih vremena.

"Cilj nam je podsjetiti korisnike na naslove koji uvijek i iznova oduševljavaju generacije čitatelja. Iako preporučeni romani datiraju iz nekih prošlih vremena, njihova poruka pronosi svu kompleksnost ljubavi i danas. Nadamo se da je naš cilj protekao uspješno te da smo ih našim izborom potaknuli da posegnu za nekima od ponuđenih klasika", navode iz Narodne knjižnice.

Kopirati
Drag cursor here to close