Svetkovina

Mostarska književnica u finalu nagrade Fric!

Nagrada se dodjeljuje petu godinu zaredom, a tko će se njome okititi znat će se u drugoj polovici siječnja 2022. godine.
Kultura / Knjige | 26. 11. 2021. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Svetkovina', zbirka priča mostarske književnice Magdalene Blažević našla se u užem izboru za nagradu Fric.

Naime, u četvrtak navečer na Sajmu knjiga u Puli u sklopu programa „40 godina od Fricovog odlaska“ kojim je obilježena obljetnica Krležine smrti predstavljeni su finalisti Književne nagrada Fric!

Birat će se između tri spisateljice i tri književnika, dvije zbirke priča i četiri romana. 

Među finalistima, osim Blažević, su i Ivana Bodrožić (Sinovi, kćeri, Zoran Ferić (Putujuće kazalište), Korana Serdarević ( Gušterov rep), Damir Uzunović (Ja sam) te Ivan Vidak (Radio Siga).

Nagrada se dodjeljuje petu godinu zaredom, a tko će se njome okititi znat će se u drugoj polovici siječnja 2022. godine. 

U prvijencu 'Svetkovina' Blažević kroz dvadeset pet priča, prije svega ženska iskustva govori o međuljudskim odnosima, o obiteljskim tajnama, o smrti, o rijeci koja odnosi živote, o ludilu, seksualnosti i putenosti.

Njezine kratke priče natopljene su bremenom boli, tuge, čemera i ženske perspektive, one dolaze iz srca tamnog vilajeta, no bez ikakve sumnje pripovijedaju univerzalno žensko iskustvo.

Kopirati
Drag cursor here to close