Knjiga

'Mi Hrvati' Matka Marušića u Mostaru

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta predstavljena je knjiga prof. emeritusa dr. Matka Marušića "Mi Hrvati".
Kultura / Knjige | 29. 01. 2019. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Predstavljači i autor knjiga Mi Hrvati

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je upriličeno predstavljanje knjige prof. emeritusa dr. Matka Marušića "Mi Hrvati".

Knjigu su predstavili dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Ivica Musić (audio) i prof. dr. sc. Iko Skoko.

U knjizi su dodirnute sve glavne sastavnice života, od gradnje kuće i domoljublja, preko vjere i ljubavi do umjetnosti i sporta. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka, kazao je u izjavi za medije autor Matko Marulić.

Prof.dr.sc. Iko Skoko istaknuo je kako autor, kroz iskustva iz svojega života i života svoje obitelji, prikazuje hrvatski narod sa svim njegovim vrlinama i manama od vremena socijalističke Jugoslavije pa sve do danas.

Knjiga "Mi Hrvati" je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života.

Organizatori predstavljanja knjige ''Mi Hrvati'' su Sveučilište u Mostaru i Filozofski fakultet SUM-a.

"Mi Hrvati" Matka Marušića je knjiga koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom.

Marušić, znanstvenik i književnik, pripovijeda kroz iskustva svojega života i života svoje obitelji i poznanika, o životu hrvatskih domoljuba i vjernika od vremena socijalističke Jugoslavije pa do danas.

Kopirati
Drag cursor here to close