Galerija

Mostar: Predstavljeno književno stvaralaštvo Marijana Mandića

O stvaralaštvu Marijana Mandića govorili su Ivan Sivrić, predsjednik Društva, Ivan Vrljić, Ivan Baković i sam autor.
Kultura / Knjige | 11. 02. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiženo stvaralaštvo Marijana Mandića predstavljeno je u srijedu u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. 

O stvaralaštvu Marijana Mandića govorili su Ivan Sivrić, predsjednik Društva, Ivan Vrljić, Ivan Baković i sam autor.

Marijan Mandić rođen je 11. 11. 1964. g. u Mostaru. Osnovnu – pučku školu završio je u Prigrađanima i u Potocima, Prometnu tehničku školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, odsjek Povijest, u Sarajevu.

Do Domovinskoga rata radio je kao srednjoškolski profesor u Mo¬staru u Elektrotehničkoj, Građevinskoj, Ekonomskoj i Prometnoj školi.

Objavio je knjige: Bljesak nade na mom otoku (Split, 1994.), Krvava bjelopoljska poljana (Mostar, 1996.), Ljetopis borbi i nada (Mostar, 1997.), Plamen iznad bugojanskih šuma (Mostar, 1998.), Lutalica (Mo¬star, 2010.), Lipe mostarske (Mostar, 2018.), Tranzicija (Mostar, 2020.).

Upisao je doktorski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu – odsjek Povijest. Doktorat, u kojem obrađuje vremensko razdoblje 19. i 20. stoljeća, je pred obranom. U rukopisu ima još nekoliko romana koji će svjetlo dana ugledati u skoroj budućnosti. Živi i stvara u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close