14. prosinca 2022. u 19 sati

Ljubav i smrt Marele Jerkić Jakovljević u Mostaru

Najava promocije zbirke pjesama
Kultura / Knjige | 13. 12. 2022. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija zbirke pjesama Ljubav i smrt, autorice Marele Jerkić Jakovljević održat će se u Galeriji kraljice Karatine Kosača u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru 14. prosinca 2022. godine s početkom u 19 sati.

U programu sudjeluju Ivan Vrljić, povjesničar umjetnosti, Miro Barnjak, glumac HNK Mostar i autorica Marela Jerkić Jakovljević.

U drugom dijelu programa najavljen je nastup Balet Mostar Arabesque, Eme Jakovljević za klavirom, Marka Jakovljevića sa gitarom i Noe Jakovljevića kao recitatora.

Marela Jerkić Jakovljević rođena je 26.12.1956 g u Mostaru gdje živi i radila je u HT- Eronetu Mostar Potjeće iz umjetničke obitelji, njen otac i brat pol bavili su se slikarstvom. Majka je tri sina koji su izvanredni glazbenici a i unuci su nastavili umjetničkim stazama.

Marela je umjetnica koja osim poezije piše prozu i bavi se slikarstvom. Do sada je objavila šest knjiga od kojih su pet knjiga poezije Ostani šapat- Ljubav i smrt prevod talijanski Amore e morte,- Prođi me pjesmom,- Opijena sjenama, - Ja pripadam moru  i jedna proze knjiga Stavimo sjaj ulja u svijetiljku.

Njena poezija je ljubavna, duhovna, antiratna i haiku poezija. Pjesme su joj prevedene na: talijanski, engleski, njemački i romski, a uvrštena je u antologije: ljubavne, duhovne, antiratne i jako poezije.

U duhovnu poeziju uvrštene su pjesme: Kraljica Katarina i Kralju nebeskom u ljubavnu: Ostani šapat, Opijena sjenama, Dušo moja, Zaspali more u meni, Nevidljiva baklja u antiratnu. Kao dvije svijetlost, Pođimo, Tvoja i moja zemlja.

Kao internacionalna književnica do sada je svoje promocije kako samostalne tako i zajedničke imala u inozemstvu: Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i rodnoj BiH.

Članica je : Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice Hrvatske, Napredak, Kultura Snova Zagreb, LKU Vlaho Bukovac Split, Riječ iznad svega Zadar, KNS Sarajevo, Udruženje umjetnika Australija  

Svoja djela objavljuje u mnogim časopisima, zbornicima, zajedničkim knjigama, TV emisijama i radio postajama.

Kopirati
Drag cursor here to close