Gradovi pobratimi

Festival Poligon: Twinning program s Kragujevcem

Program obuhvata razmjenu predstavnika iz oba grada, organizaciju i sudjelovanje u radionicama.
Kultura / Knjige | 31. 03. 2022. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kragujevački kolektiv Sklopka u suradnji s Festivalom Poligon iz Mostara započinje twinning program razmjene znanja i iskustva iz oblasti organizacije kulturnih projekata u sferi književnosti.

Program obuhvata razmjenu predstavnika iz oba grada, organizaciju i sudjelovanje u radionicama, kao i promociju zajedničkog online zbornika suvremene poezije kragujevačkog i mostarskog kruga, pod naslovom Gradovi pobratimi, koju je uredila Marija Pejin u suradnji sa Mirkom Božićem, dok je dizajn korica i prijelom zbornika djelo Sanje Solunac.

Pjesnici iz Kragujevca (Olga Dragaš, Nenad Glišić i Damir Nedić) će zajedno sa predstavnicima iz Mostara održati promociju online zbornika Gradovi pobratimi u subotu, 01. travnja u 19h u Klubu knjige Ivo Andrić u Mostaru. Sljedećeg dana bit će održana zajednička radionica na temu korištenja društvenih mreža za animaciju nove publike. Radionicu će voditi direktor Festivala Poligon, Mirko Božić.

Sljedećeg tjedna, kolektiv Sklopka će ugostiti pjesnike iz Mostara. Radionicu na temu razvoja i animacije publike će voditi Marija Pejin, programska koordinatorica kolektiva Sklopka. Kragujevačka promocija zbornika održat će se u subotu, 09. travnja, od 19h u SKC – u.

Kolektiv Sklopka (Samoupravni kulturno-obrazovni pokret Kragujevca) je mlada, kragujevačka grupa profesionalaca i entuzijasta iz oblasti umjetnosti i kulture, nastala iz potrebe za kolektivnim umjetničkim aktivizmom. Sklopka afirmira i njeguje kolektivitet u umjetnosti, razvija alternativne vidove obrazovanja i osvaja prostore izvan institucija i gradskog središta kulturnih događanja.

Festival Poligon od 2015. godine u Mostaru okuplja regionalne i međunarodne autore koji predstavljaju aktualnu književnu produkciju i teme, a također funkcionira i kao multimedijalna platforma za suradnju različitih kreativnih žanrova u kombinaciji sa književnošću.

Ova aktivnost je omogućena uz podršku Europske unije, u okviru projekta "Reg.Lab: Novi kulturni prostori i mreže kao pokretači inovativnog i održivog razvoja regionalne suradnje odozdo prema gore'' koji realizira Kooperativa - Regionalna platforma za kulturu i njeni partneri Anibar, Društvo Asociacija, NKSS, Udruženje Jadro, Operacija grad i OKC Abrašević.

Sadržaj ovog događaja je odgovornost članica koje ga implementiraju i ne odražava nužno stavove Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close