Dvije kulturne najava za Ljubuški - književna večer i koncert - u isto vrijeme

Kultura / Knjige | 29. 10. 2017. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Podružnica Ljubuški organizira književnu večer u Gradskoj vijećnici Ljubuški u utorak, 31. listopada u 19 sati.

Gost Vlatko Majić s novim knjigama OBEŠČAŠĆIVAČ – publicistička knjiga ''kaočasopis'', KAD SRCE BRODI / CHE NAVIGHI IL CUORE – poetsko-grafička mapa, hrvatski / talijanski jezik.

U programu uz autora sudjeluju: prof. Mate Grbavac, mr.sc. Miljenko Stojić, učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Vlatko Majić, rođen 1956. godine u Vitini kod Ljubuškog, profesor je hrvatskoga jezika i književnosti. Pjesme, kratku prozu, igrokaze i književne kritike objavio u mnogim časopisima i listovima. Voditelj je literarnih radionica (Goranovo proljeće, Lidrano, Novigradsko proljeće, škola).

Više puta nagrađivan za poeziju i priče. Neki ciklusi pjesama su prevedene na engleski, njemački, slovenski i talijanski jezik. Pjesme i prozni tekstovi objavljeni su mu u čitankama i antologijama u BiH i Hrvatskoj.

Član je Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Matice Hrvatske.

Istovremeno kada bude i književna večer, Mješoviti župni zbor ''Sv. Ante'' s Humca i klapa ''Benedictus” će nakon večernje svete mise u 19 sati, održati koncert marijanskih pjesama Gospi u čast u staroj humačkoj crkvi.

Dok se negdje drugdje bude slavilo Haloween, humački mješoviti zbor na sebi svojstven način i klapa Benedictus će Gospi, majci Svih svetih, u čast pjevati.

Kopirati
Drag cursor here to close