U najtežim trenutcima

Djevojčica izliječena od raka napisala knjigu poezije "Stihovi mog srca"

Knjiga je nastala tijekom dugotrajnog bolničkog liječenja, transplantacije matičnih ćelija u Turskoj i kućne izolacije koja je uslijedila nakon transplantacije.
Kultura / Knjige | 25. 09. 2019. u 11:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO:Fena / Knjiga poezije "Stihovi mog srca"

Knjiga poezije "Stihovi mog srca" koju je napisala trinaestogodišnja djevojčica iz Gračanice izliječena od raka, trebala bi biti izdana do kraja ovog mjeseca, najavljeno je iz Udruženja obitelji i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti s područja Tuzlanskog kantona "Pipol". 

Knjiga je nastala tijekom dugotrajnog bolničkog liječenja, transplantacije matičnih ćelija u Turskoj i kućne izolacije koja je uslijedila nakon transplantacije, tijekom koje je djevojčica Lejla pisala pjesme koje su joj bile jedina okupacijska terapija tijekom borbe s rakom. 

U pjesmama otkriva svoje tuge, čežnje, želje, priča o ljudima koje je susrela na tom putu, a istovremeno čak i u najtežim trenutcima pronalazi sitne razloge za radost i sreću, koje na duhovit način opisuje u svojim pjesmama.

Promocija knjige "Stihovi moga srca" uslijedit će u listopadu na području Tuzlanskog kantona a nakon toga i na području BiH.

Najava knjige je jedna od završnih aktivnosti u sklopu kampanje "Zlatni rujan/Gold september" koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječjem dobu, priopćeno je iz Udruženja "Pipol".

Knjiga poezije jedna je od aktivnosti koja se realizira u sklopu projekta "Svjetlo nakon mRAKa" čiji je generalni pokrovitelj Grad Tuzla.

Kopirati
Drag cursor here to close