Predstavljanje knjiga

Posjeta prijatelja: Održan Đakovački Advent u Tomislavgradu

U sklopu programa predstavljena je knjiga "Moj tata superheroj" duvanjske spisateljice Ivane Ćurić
Kultura / Knjige | 11. 12. 2022. u 11:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Program "Đakovački advent u Tomislavgradu" upriličen je u subotu u Tomislavgradu, u organizaciji Općine Tomislavgrad i Kulturno-informativnog centra.

U sklopu programa predstavljena je knjiga "Moj tata superheroj" duvanjske spisateljice Ivane Ćurić te "Prelomljeni mač kralja Tomislava"- Duvno i kralj Tomislav u djelu hrvatskog književnika Ilije Okrugića Srijemca.

U ime domaćina sve nazočne je pozdravio načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić, te je gostima iz Đakova zahvalio na dolasku i zaželio ugodan boravak u Tomislavgradu.

O knjizi "Moj tata superheroj" govorio je prof. Krešimir Tabak istaknuvši da je sami izazov stvaranja literarnih sadržaja kako za odrasle tako i za djecu prihvatila upravo Ivana Ćurić, spisateljica koja nakon dvije zbirke briljantnih humoreski i dva romana za djecu objavljuje i knjigu kratkih priča.

"Riječ je o zgodama i nezgodama mališana osnovnoškolskog uzrasta. Pozornica većine priča je školska učionica u kojoj se odvijaju živopisni događaji ,mjesto u kojem klinci uče školske ali životne lekcije, a u isto vrijeme doživljavaju nezaboravne zabavne trenutke", kazao je Tabak.

Po njegovim riječima, priče književnice Ćurić svim učiteljima raspoložive su kao neiscrpan resurs za unapređenje nastave, da djecu zabavljaju i uče pozitivnim životnim vrijednostima, kolegijalnosti i suosjećanju.

U svom obraćanju drugi predstavljač, književnik Mirko Ćurić je govorio o hrvatskom književniku,  preporoditelju i svećeniku iz Srijema Iliji Okrugiću Srijemcu (1827. – 1897) koji je u svojim djelima spominjao krunidbu kralja Tomislava na Duvanjskom polju 925. godine.

U sklopu programa posjetitelji su mogli pogledati nastupe folklornih skupina: HKUD "Fra Jozo Križić", Udrugu hrvatska duvanjska baština, Tamburaše Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova te izvedbu njihove folklorne skupine šokačkog kola i običaj "Vinčac".

Kopirati
Drag cursor here to close