Tomislavgrad

'Čekala sam proljeće' - Predstavljena zbirka Ivane Milićević

Kultura / Knjige | 18. 03. 2022. u 10:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija knjige poezije Ivane Milićević "Čekala sam proljeće" održana je u četvrtak, 17. ožujka, u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) u organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad.

Foto: Tomislavcity / Ivana Milićević

U uvodnom dijelu promocije kazano je da je autorica prije nekoliko godina objavila knjigu "Prije nego odrastem" koja je doživjela snažan čitateljski odjek, osobito među mlađom publikom, a prije nekoliko mjeseci iz tiska je izašla zbirka pjesama ljubavne i duhovne tematike "Čekala sam proljeće" o kojoj je uz autoricu govorila i profesorica Marija Pavković-Baković.

Pavković-Baković je istaknula da navedeni pjesnički rad, podijeljen u tri ciklusa, smatra književnim osvježenjem u moru pretenciozne literature.

"Pred nama je knjiga bogata ilustracijama koja ima puno više zrelosti nego neke od starijih autora. Ono što je dobro u čitanju upravo kod mladih autora je ta rasterećenost sadržaja pretencioznim temama", navela je Pavković-Baković.

Autorica se kratko osvrnula na ovu zbirku poezije, istaknuvši da je to rezultat njezine spontanosti i otkrivanja talenta, te da inspiraciju pronalazi u svakodnevnim situacijama koje umjetničkim postupkom pretoči u stih.

Književna večer upotpunjena je recitacijom ulomaka iz autoričine zbirke i glazbenim programom u izvedbi učenika Srednje strukovne škole u Tomislavgradu.



Kopirati
Drag cursor here to close