"Bjelopoljske besjede"

Mostarski župnik se nakon 14 godina od župljana oprostio knjigom

Dugogodišnji župnik Župe Presvetog Srca Isusova Potoci zbirkom propovijedi oprostio se od svojih vjernika.
Kultura / Knjige | 09. 06. 2021. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ova promocija zapravo je moj oproštaj. Knjiga je izašla u vremenu kada se moj boravak u Bijelom Polju bliži kraju, što mi je potvrdio i biskup Petar", kazao je don Josip Galić na predstavljanju svoje knjige "Bjelopoljske besjede".

Naime, dugogodišnji župnik Župe Presvetog Srca Isusova Potoci zbirkom propovijedi oprostio se od svojih vjernika.

"Proživio sam prelijepih 14 godina u bjelopoljskoj kotlini. Točno toliko vremena sam živio i u rodnom Gabela Polju, a u 27 godina svećeništva najviše sam boravio ovdje. Samo su dva mjesta i dvije adrese s ovim brojem godina, prema tome ako sam Gabelopoljac zbog prvih 14 godina života, onda sam i pravi Bjelopoljac po 14 godina župništva", naglasio je don Galić.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje knjige "Bjelopoljske besjede" župnika don Josipa Galića 

Kako ističe, posebu vezu s Bijelim Poljem razvio je od prvog dana te već tada znao kako će ovo mjesto biti njegov drugi dom.

"Prve minute po dolasku u Bijelo Polje doista sam imao osjećaj da sam ovdje rođen. Znao sam se našaliti kolegama svećenicima da kada je dragi Bog stvarao Bijelo Polje rekao je don Josip Galić. Jest malo oholo, ali ja sam toliko volio Bijelo Polje", istaknuo je don Galić.

On je bio župnik Župe Presvetog Srca Isusova Potoci posljednjih 14 godina te je sa svojim župljanima proživio većinu bitnih životnih događaja.

"Pamtim samo lijepe trenutke, iza nas su tolika nedjeljna misna slavlja, vjeronauci, sahrane, krizme, vjenčanja... Želio sam samo da Župa bude dom svim župljanima dobre volje i mislim da se to ostvarilo", naglasio je.

Njegovi župljani odužili su mu se oproštajem kakav dugo nije viđen, pa se i na promociji njegove knjige tražilo mjesto više.

Osvrt na knjigu "Bjelopoljske besjede" dao je mostarski vjeroučitelj prof. Viktor Zubac, a predstavljanje je uveličao i župni zbor predvođen časnom sestrom Bibijanom.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje knjige "Bjelopoljske besjede" župnika don Josipa Galića 

Od svojih župljana don Galić se oprostio emotivnim riječima.

"Znam kako je vrijeme odlaska i to osjećam u svom srcu. Promjena će dobro doći i meni i Vama. Ovo nije kraj, viđat ćemo se mi i dalje samo na nekoj drugoj adresi", za kraj je poručio don Galić.

Zabava se nakon završetka formalnog dijela nastavila uz zakusku i slavlje. 

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje knjige "Bjelopoljske besjede" župnika don Josipa Galića
Kopirati
Drag cursor here to close