1. do 9. listopada

21. Šopovi dani na Plivi: Prvi gost je i unuk Nikole Šopa

Prvi put gost Šopovih dana na Plivi bit će i unuk Nikole Šopa Adrian Koštro koji će se predstaviti jajačkoj publici u srijedu 5. 10. u Domu kulture u 19.00 sati književnom večeri Nikola Šop i moja sjena.
Kultura / Knjige | 29. 09. 2022. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce organizira 21. Šopove dane na Plivi, od 1. do 9. listopada u Jajcu. Središnja gošća ovogodišnjih Šopovih dana na Plivi jest bosanskohercegovačka književnica Tanja Trifunović Stupar.

Manifestacija 21. Šopovi dani na Plivi bit će otvorena književnom večeri 1. listopada u Gradskoj galeriji u Jajcu s početkom u 19.00 sati nastupom mladog jajačkog pisca Nermina Delića. Uz Delića predstavit će se i Sanja Strukar te Faiza Helja.

Prvi put gost Šopovih dana na Plivi bit će i unuk Nikole Šopa Adrian Koštro koji će se predstaviti jajačkoj publici u srijedu 5. 10. u Domu kulture u 19.00 sati književnom večeri Nikola Šop i moja sjena.

Tanja Trifunović Stipar će se predstaviti na Središnjoj pjesničkoj večer koja će se održati u petak, 7. listopada 2022. godine u Domu kulture u 19.00 sati. Središnja gošća će posjetiti sve jajačke osnovne i srednje škole kako bi se učenici mogli susresti s književnicom za što nemaju često prigodu.

Tanja Stupar-Trifunović rođena u Zadru 1977. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, Odsjek srpski jezik i književnost u Banjaluci. Piše poeziju, kolumne i književnu kritiku. Poezija joj je nagrađivana i prevođena na engleski, francuski, njemački, poljski, slovenski i danski jezik. Zastupljena je u više antologija i izbora iz poezije i proze, u zemlji i inostranstvu. Urednica je časopisa za književnost umjetnost i kulturu Putevi.

Sastavni dio Šopovih dana na Plivi su jajačke osnovne i srednje škole koje će se predstaviti svojim književnim večerima. Učenici srednjih škola će odmjeriti svoje znanje o Šopovom liku i djelu kroz kviz Upoznajmo Šopa, dok će osnovnoškolci imati natjecanje u čitanju i likovnu koloniju.

Dvadeste prvi Šopovi dani na Plivi bit će zatvoreni u nedjelju 9. 10. 2022. godine klavirskim recitalom Adisa Sirbubala. Na zatvaranju će biti dodijeljene nagrade za Natječaj za izbor najboljih literarnih radova.

Organizaciju 21. Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Općina Jajce i Središnja Uprava Napretka.

Kopirati
Drag cursor here to close