Program

U Narodnom pozorištu Mostar gust raspored u lipnju

Osim planiranih izvedbi i gostovanja, krajem mjeseca lipnja u NPM-u je planiran početak rada na novom kazališnom komadu, a više detalja o tome javnost će biti naknadno obaviještena.
Kultura / Kazalište | 31. 05. 2021. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već sutra, prvog dana mjeseca lipnja, na rasporedu Narodnog pozorišta u Mostaru je predstava „Identitluk“ autorski projekat ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, prema motivima djela Amina Maaloufa, sa početkom u 20 sati. Riječ je o predstavi koja je osvojila srca publike, te pobrala brojne nagrade na festivalima širom BiH.

„Identitluk“ suočava dominantne bosanskohercegovačkeidentitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog:,,čije je bolje?''. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara. Glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad/Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Foto: PR / Predstava "Identitluk"

Nakon izvedbe u Narodnom pozorištu Mostar, ansambl predstave „Identitluk“ očekuju brojna gostovanja tijekom ovog mjeseca. Naime, već u petak, 04.06., „Identitluk“ će biti odigran u selekciji festivala "45. Dani satire Fadila Hadžića" koji se održava u organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Zatim slijede nastupi u Istočnom Sarajevu (08.06.), Sarajevu (09.06.), Zenici (10.06.), Doboju (11.06.), Bugojnu (23.06.), te nastup na "Konjičkom kulturnom ljetu 2021" (24.06.) kojeg organzira Narodni univerzitet Konjic.

Komedija „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića bit će izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 18.06.sa početkom u 20 sati.Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Foto:PR / Predstava "Ne igraj na Engleze"

Osim planiranih izvedbi i gostovanja, krajem mjeseca lipnja u NPM-u je planiran početak rada na novom kazališnom komadu, a više detalja o tome javnost će biti naknadno obaviještena.

Predstaveće biti odigrane uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close