U 12 gradova BiH

Treći Viva film festival - jedan festival svi gradovi

Kultura / Kazalište | 11. 09. 2017. u 07:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni 3. Viva film festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma održava se od 13. rujna do 17. rujna 2017. godine u 12 gradova Bosne i Hercegovine.

Središnja manifestacija bit će održana u Sarajevu, a festivalske projekcije usporedo će se održavati u Kaknju, Varešu, Goraždu, Ljubuškom, Jelahu, Vitezu, Bihaću, Mostaru, Lukavacu-Puračiću, Orašju i Prijedoru.

U službenu selekciju 3. Viva film festivala, odabrano je 109 filmova iz oblasti: religija, ekologija, turizam i omladinski film (24 turistička filma, 36 filmova s ekološkom tematikom, 27 filmova u kategoriji religijski film i 22 omladinska filma).

Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije kao i ''Grand prix'' Festivala.

Nagrade i specijalna priznanja će biti dodijeljena na svečanosti zatvaranja 16. rujna 2017. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu uz prisustvo brojnih gostiju iz svijeta filma, sponzora i prijatelja Festivala.

U kategoriji omladinski film, bit će prikazana 22 omladinska filma, od kojih je 19 realizirano u okviru VIVA škole filma ''Od ideje do realizacije’'', sa učenicima srednjih i završnih razreda osnovnih škola u Sarajevu, Stocu, Mostaru, Orašju, Jelahu, Lukavcu, Puračiću, Tuzli, Livnu, Ljubuškom, Vitezu, Visokom, Kaknju, Vlasenici, Prijedoru, Konjicu, Prozor Rami, Ustikolini i Bihaću.

Najboljim filmovima u kategoriji Omladinski film, po ocjeni stručnog žirija, bit će dodijeljene sponzorske nagrade- oprema za budući rad.

Ulaz na sve projekcije u svim festivalskim centrima je besplatan!

Kopirati
Drag cursor here to close