Zanimljiva predstava

Tarik Filipović predstavom ''Ćiro'' zatvorio SMART Fest u Stocu

Tarik je tako predstavu odigrao pred punom dvoranom Kulturnog centra Stolac, što je dokaz koliko malim gradovima treba kulturnih događaja.
Kultura / Kazalište | 19. 06. 2023. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom predstave ''Ćiro'' Tarika Filipovića spušten je zastor na ovogodišnji Stolac Music and Arts Fest 2023. (SMART Fest).

Koliko je predstava, koja je zapravo monokomedija koja govori o životu i djelu trenera svih trenera – Miroslava Ćire Blaževića, bila zanimljiva publici, govori sama po sebi činjenica da su ulaznice rasprodane danima prije.

Tarik je tako predstavu odigrao pred punom dvoranom Kulturnog centra Stolac, što je dokaz koliko malim gradovima treba kulturnih događaja.

Odlična publika

''Predstavom sam prezadovoljan, bila je ovo jedna jako lijepa publika, osjećajna, i postojala je ta konekcija među nama'', rekao je Tarik Filipović.



''Bila mi je čast i zadovoljstvo biti dijelom SMART Festa ove godine i moram zaista pohvaliti organizatore, koji su, osim što su odlični organizatori, ujedno i odlični domaćini'', dodao je poznati glumac.

SMART Festu je poželio sve najbolje u budućnosti.

''Ono što ja želim SMART Festu je da ga mnogi prepoznaju i da traje barem pet dana te da raste iz godine u godinu.  Iskreno se nadam da ću ponovno doći u Stolac te da ćemo se ponovno družiti'', rekao je na kraju Filipović.

Festival ispunio očekivanja

Podsjetimo, festival je ove godine održan 17. i 18. lipnja, a otvorila ga je predstava za djecu ''Zmaj i princeza''.

Istog dana uslijedio je središnji događaj ovogodišnjeg festivala – koncert benda Crvena jabuka! Jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima okupljene je oduševio svojim najvećim hitovima, a s njima su pjevali stari i mladi koji su u Stolac došli iz cijele regije.

Kao predgrupa Crvenoj jabuci nastupio je širokobriješki bend ''Rock trajanja''.

Na kraju vrijedi istaknuti kako se SMART fest proteklih godina etablirao kao nezaobilazan kulturni i zabavni događaj, ne samo u Stocu, nego i u cijeloj regiji, kao festival koji je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture.

Kroz dugi niz godina koncerte su u sklopu SMART festa održali Zoster, Marijan Ban i Diktatori, klapa Contra, Ante Cash, Psihomodo pop, Opća opasnost, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, Who see i Željko Bebek.

Uz izniman koncertni niz, festival svake godine ugosti različite kazališne predstave i predstave za djecu. Publika je do sada mogla pogledati predstave Otirač, Ne igraj na Engleze, Priča o dva brata, Koko u školi za klaune, Abeceda književnosti, Mala škola glume, Magic show za cijelu obitelj…, gdje je posebno uživala najmlađa publika.

''Vidimo se sljedeće godine na SMART Festu u Stocu!'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close