Sveučilišni teatar

''Ime mu je R'' - premijera misteriozne studentske predstave

Predstava ''Ime mu je R.'' Sveučilišnog tetra bit će premijerno prikazana u četvrtak, 9. svibnja u velikoj Sali HDHS Kosača od 20:30h. Ova predstava slobodnog ulaza
Kultura / Kazalište | 07. 05. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već drugu godinu zaredom, mlada kazališna skupina amatera koju čine glazbenici, plesači i glumci koji su ujedno i studenti Sveučilišta u Mostaru, plasiraju kazališni komad.

Sveučilišni teatar, ideja je koja je nastala kao inicijativa mladih studenata koji žele promjenu i pokret, kao i aktivizam za konačni produkt. Glavni motiv i vodilja jeste amaterska gluma, koja dalje budi i druge oblike umjetničkih izražaja.

Predstava naziva „Ime mu je R.“, autorsko je djelo studentice Nine Lončar koja potpisuje tekst i režiju kazališnog komada. Kako Lončar navodi, tim čini jedanaest glumaca od kojih je i ona sama dio glumačke postave. Uz njih, tu su i plesači i vokalno-instrumentalna pratnja.

Riječ je o dramskom komadu koji svoju radnju pronalazi u vremenski neodređenom kontekstu nekih „naših“ prostora, što publici daje dojam da bi radnja mogla da se događala prije više godina, upravo sada ili pak radnja koja bi nam mogla prethoditi u skorijoj budućnosti. Moderna nit vuče gledatelja da se uživi u razdoblje u kojem smo robovi interesa, materijalnih dobara i suvremene tehnologije koja nam nerijetko ne dopušta da razmislimo o istinskim životnim vrijednostima koje, kada se dogode neke velike tragedije, moraju isplivati na površinu i sve nas učiniti samo običnim ljudima, piše u priopćenju sveučilišnog teatra.

O detaljima radnje ove predstave glumci mudro taje i tvrde kako je i sam naziv misteriozan, te da na taj način žele zaintrigirati ljude Mostara i okolice da dođu pogledati ovaj interdisciplinarni umjetnički pothvat vrijedne ekipe studenata Sveučilišta u Mostaru i samim time podrže njihov vrijedni trud i rad unazad nekoliko mjeseci.

Ova predstava slobodnog ulaza bit će premijerno prikazana u četvrtak, 9. svibnja u velikoj Sali HDHS Kosača od 20:30h.

Kopirati
Drag cursor here to close