Komedija

'Sijaset' u Mostaru

Kazališna predstava CSI-jaset (Sijaset) predstavlja parodiju bosanskohercegovačke stvarnosti koja uvijek uspije iznenaditi čak i onda kada svi vjeruju da ih više ništa ne može iznenaditi.
Kultura / Kazalište | 14. 06. 2021. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komediju naziva 'CSI – Jaset' odnosno 'SIJASET' biti će izvedena u Kulturnom centru Mostar Sjever, u petak 18. lipnja u 20 sati.

''Nakon što je tri puta uzastopno napunjena kino sala u Konjicu, ovaj put imamo čast da ugostimo članove Amatersko Pozorište Neretva koji će izvesti ovu komediju koja je postala HIT u kratkom vremenskom periodu'', poručili su organizatori.

Kazališna predstava CSI-jaset (Sijaset) predstavlja parodiju bosanskohercegovačke stvarnosti koja uvijek uspije iznenaditi čak i onda kada svi vjeruju da ih više ništa ne može iznenaditi. Predstava je u žanru komedije kriminalističkog karaktera i na humorističan način nastoji predstaviti apsurd današnjeg društva.

Foto: PR / Sijaset u Mostaru

SIJASET upravo predstavlja takav oblik radnje. Radnja se događa u Mostaru, u današnjem vremenu, i počinje kao bespotrebna rasprava o jednoj bizarnoj činjenici koju su primijetili likovi u predstavi. Naime, nakon što shvaćaju da sevdalinka Alekse Šantića, čuvena Emina, ima jednu malu tehničku nejasnoću, stvaraju takav bespotreban „sijaset“, da prosto djeluje nemoguće oko čega su sve ljudi u stanju da se raspravljaju samo kako bi zadovoljili neke svoje komplekse i stereotipne vidike nametnute stvarnosti.

Predstava cijelim svojim tokom na vjerodostojan ali, u svrhu parodije, prenaglašen i tragikomičan način, predstavlja našu stvarnost, naš način i poimanje života, našu svakodnevnicu i ljude koji nas okružuju.

Kopirati
Drag cursor here to close