"Tick...Tick...Boom!"

Pulitzerom nagrađena predstava stiže u Mostar

Tik, Tik...Bum! vodi vas na čarobni put brodvejskog blockbustera.
Kultura / Kazalište | 27. 11. 2023. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 27. studenog u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru bit će odigrana gostujuća predstava "Tick...Tick...Boom!" autora Jonathan Larsona, a režiju i muzičku režiju potpisuju Admir Glamočak i Lejla Jusić.

Ovaj autobiografski mjuzikl Jonathana Larsona, kompozitora Rent-a koji je osvojio Pulitzerovu nagradu i nagradu Tony, priča je o kompozitoru i žrtvama koje je podnio da bi postigao svoj veliki uspjeh u pozorištu.

Sadrži četrnaest pjesama, deset likova, troje glumaca i bend. Tik, Tik...Bum! vodi vas na čarobni put brodvejskog blockbustera. Jonathanova djevojka se želi udati i odseliti iz grada, njegov najbolji prijatelj zarađuje velike pare na Medison Aveniji, a Jon još uvijek čeka  i pokušava da napiše veliki američki mjuzikl. Priča se dešava 1990. godine, i predstavljena je kao rok mjuzikl ispunjen čarobnim melodijama i jedinstvenom mješavinom stilova muzičkog teatra.

U predstavi igraju Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a karte su dostupne u sistemu kupikartu.ba i na blagajni Narodnog pozorišta u Mostaru od 10:30 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close