Uživajte u kazalištu

Program Narodnog pozorišta Mostar - što vas očekuje u listopadu

Pogledajte koje Vas izvedbe ovog mjeseca očekuju u Narodnom pozorištu Mostar
Kultura / Kazalište | 03. 10. 2022. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni pozorišni komadi očekuju publiku i ovog mjeseca na sceni Narodnog pozorišta Mostar, poručuju iz Pozorišta.

U petak, 07.10.2022. godine, na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana predstava ''Bilo jednom...'', autora i redatelja Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića, s početkom u 20 sati. U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

Predstava 'Bilo jednom' je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo tko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i šta nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se što smo sve sanjali, planirali ... U predstavi ćete sigurno prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim 'malim' stvarima svog života i da li je nešto moglo drugačije.

Zatim, u subotu, 15.10., u 20 sati, na rasporedu je predstava „Ajmo na fuka“ autora i režisera Dragana Komadine, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Glumačku postavu čine: Saša Oručević i Robert Pehar.

Predstava tematizira odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju „poziv od Onoga gore“, kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru.

Predstava „Heroj nacije“ Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca bit će odigrana u petak, 21.10., s početkom u 20 sati.

Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i redatelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu „skrivenih“ kamera, i kao posljedicu, raskol unutar ličnosti koja se nađe između stvarnosti i realitija - parastvarnosti. Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, k.g, Emir Spahić i Vedran Vilogorac.

U srijedu, 26.10., u 20 sati na rasporedu je predstava “Zbogom, Kalifornijo!” autorice Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije.

"Zbogom, Kalifornijo!" je mostarska predstava o odlasku i ostanku, o prošlosti i budućnosti, o ljubavi. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muzički aranžman Igor Kasapović. U predstavi igraju Gordana Boban (k.g.)/Amela Kreso, Jasmin Krpo, Emir Spahić, Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Ali Kamer Aksoy (k.g.).

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.
ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close