Perzeide povodom Svjetskog dana kazališta

Problem bračnog nasilja i nasilja nad ženama pred publikom u Mostaru

Večeras predstavom ''Perzeide'' Narodno pozorište Mostar slavi Svjetski dan pozorišta
Kultura / Kazalište | 27. 03. 2023. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Perzeide

Izvedbom predstave ''Perzeide'' autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj, Narodno pozorište Mostar će obilježiti Svjetski dan kazališta. Predstava će biti odigrana večeras u 20 sati na maloj sceni ''Studio 64'', a sva mjesta su popunjena!

Svjetski dan pozorišta obilježavaju kazališne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava. Ovogodišnju međunarodnu poruku, koju je na poziv Međunarodnog pozorišnog instituta, napisala Samiha Ayoub, glumica iz Egipta, pročitat će glumica Narodnog pozorišta Mostar, Amela Kreso.

Predstava ''Perzeide'' bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu. U predstavi igraju: Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

''Predstava i tekst 'Perzeide' adresira nasilje nad ženama i patrijarhat u kojem savremena žena i dalje živi. Daje glas žrtvama koje ga do sada nisu imale dok priča nježnu priču o snažnom ženskom prijateljstvu. Dvije prijateljice Selma i Lucija utjelovljuju hercegovačku verziju kultnih heroina Thelme i Louise'', zapisala je o predstavi redateljica Karmen Obrdalj.

Svi koji nisu uspjeli osigurati svoje mjesto za večerašnju izvedbu, naredni termin izvođenja predstave ''Perzeide'' je petak, 31.03., u 20 sati.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close