Osnovnoškolci

Prijavite se na radionicu dramskog odgoja "Jedi zdravo, šetaj pravo"

Radionica dramskog odgoja ''Jedi zdravo, šetaj pravo'' u Pozorištu lutaka u Mostaru ima za cilj oživjeti lutkarsko obrazovanje, te dječije i dramsko stvaralaštvo u gradu. Na njoj će sudjelovati djeca iz osnovnih škola.
Kultura / Kazalište | 19. 12. 2022. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozorište lutaka u Mostaru i ove godine organizira radionicu dramskog odgoja pod nazivom ''Jedi zdravo, šetaj pravo''.

Poziv će biti otvoren od 20. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

Radionica će završiti predstavom ''Jedi zdravo, šetaj pravo'', čija premijera je predviđena za kraj svibnja 2023. godine.

Pozorište lutaka je u prošloj sezoni organiziralo radionicu dramskog odgoja pod nazivom ''Snjeguljac'', čija premijera je bila u svibnju 2022. godine. Glumci u ovoj predstavi bila su djeca osnovnih škola Mostara, a nakon premijernog izvođenja, predstava je odigrana i u okviru festivala ''Mostarsko ljeto 2022''.

Lutkarsko obrazovanje

Mjesto održavanja radionice je Pozorište lutaka u Mostaru, a voditelji radionica su Adela Lerić, dramska pedagoginja, Miroljub Mijatović, dramski pedagog i Nedžad Maksumić, glumac i reditelj Pozorišta lutaka u Mostaru.

Radionica dramskog odgoja ''Jedi zdravo, šetaj pravo'' u Pozorištu lutaka u Mostaru ima za cilj oživjeti lutkarsko obrazovanje, te dječije i dramsko stvaralaštvo u gradu. Na njoj će sudjelovati djeca iz osnovnih škola. Tako će se primarno kreirati sadržaji i izvoditi predstave svjetskih i bosanskohercegovačkih autora.

''Djeca uče kroz igru i to je osnovni oblik usvajanja novih vještina. Kroz proces igre i improvizacije djeca su često u ulozi ''drugih'', a to im omogućava da bolje shvate svijet oko sebe i jasnije izraze svoje emocije. Također, stiču sposobnost bržeg rješavanja problema i snalaženja, u kratkom vremenskom periodu.

Prijave

U okviru radionice, kod polaznika potičemo razvoj mašte, empatije, suradnje (nove ideje i sposobnosti), oslobađanje različitih emocija, fizičku spremnost, kao i timski rad, javni nastup i samopouzdanje'', priopćeno je iz PLM.

Inače, Pozorište lutaka je u prošloj sezoni organiziralo radionicu dramskog odgoja pod nazivom ''Snjeguljac'', čija premijera je bila u svibnju 2022. godine. Glumci u ovoj predstavi bila su djeca osnovnih škola Mostara, a nakon premijernog izvođenja, predstava je odigrana i u okviru festivala ''Mostarsko ljeto 2022''.

Sva zainteresirana djeca, uzrasta od 9 do 11 godina mogu se prijaviti putem e-maila [email protected]. Prijava treba da sadrži sljedeće: ime i prezime djeteta, datum rođenja, naziv škole koju dijete pohađa, kontakt telefon roditelja. U prijavi navedete ukoliko dijete ima prethodno glumačko iskustvo.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, priopćeno je iz PLM.

Kopirati
Drag cursor here to close