Gradsko kazalište mladih 'Vitez'

Premijerom predstave 'Déjà vu' GKM-a Vitez završavaju 14. Dani kazališta 'Vitez 2022'

Kultura / Kazalište | 19. 10. 2022. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerom predstave “Déjà vu” Gradskog kazališta mladih Vitez završavaju 14. Dani kazališta “Vitez 2022”. Predstava će biti odigrana u četvrtak, 20. listopada, s početkom u 19,00 sati, u Kazališnoj dvorani Vitez.

''Stigli smo do završetka još jednih kazališnih dana, a posebno nas raduje da ćemo ih i ovoga puta zaključiti našom premijerom. Iskoristio bih priliku zahvaliti se svim dragim prijateljima iz kazališnih skupina koje su nastupile na ovogodišnjoj smotri, zatim našoj dragoj publici, pokroviteljima, a na poseban način svim članovima našeg kazališta koji su dali doprinos u organizaciji još jednih divnih susreta koje privodimo kraju. Radujemo se našoj novoj premijeri, a već za vikend putujemo na gostovanje u Republiku Hrvatsku'', kazao je u najavi predstave Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez. 

Gradsko kazalište mladih “Vitez” ovoga puta prikazuje jednu tinejdžersku priču smještenu u jednoj učionici za vrijeme jednog školskoj sata. Sve se odigrava za vrijeme štrajka prosvjetnih radnika. Priča je to jednog srednjoškolskog razreda, njihovih odnosa, ljubavnih jada i još mnogo toga.

U predstavi igraju: Jelena Petrović, Ivana Stojak, Emin Šahdan, Katarina Petrović, Petra Pavlović, Marina Matijanić, Maria Nedić, Nikolina Kolak, Pavla Plavčić i Leo Lukić. Autor teksta je Dukčin Dančika. Režiju i adaptaciju potpisuje Marko Mirković. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu publici su ponudili 12 kazališnih predstava, a uz domaćina, GKM Vitez, nastupili su, među ostalim, i kazališne skupine iz Bjelovara, Sinja,

Slavonskog Broda, Hercegovca, Subotice, Šida, Obrenovca, Banja Luke, Tuzle, Travnika. Pokrovitelji ovogodišnjih, četrnaestih po redu, Dana kazališta u Vitezu su Federalno ministarstvo kulture i športa i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB.

Kopirati
Drag cursor here to close