Sjajan program

Otkrijte što vas očekuje u Narodnom pozorištu Mostar ovog mjeseca

Ljubitelji kazališne umjetnosti u mjesecu ožujku imat će priliku uživati u sjajnom programu.
Kultura / Kazalište | 02. 03. 2021. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji kazališne umjetnosti u mjesecu ožujku imat će priliku uživati u sjajnom programu koji je pripremilo Narodno pozorište u Mostaru.

Nakon uspješne premijere predstave "Novo normalno show" autora i redatelja Ivana Leme, prema motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara, za koju se tražila ulaznica više, publika će imati priliku gledati ovu predstavu u petak, 05. ožujka, s početkom u 20:00 sati.

Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drukčiji, intrigantan i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno "bombardirani" raznoraznim informacijama te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštujući mjere, naredbe i pravila vladajućih.

Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude. Glumačku postavu čine:

Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac te članice P.S „Mo-Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho.

Predstava se ne preporučuje gledateljima mlađim od 16 godina.

Predstavu "Novo normalno show" imate priliku gledati i u terminima petak, 12. ožujka u 20: 00 sati te u subotu, 27. ožujka u 20:00 sati, kada će ovom izvedbom Narodno pozorište Mostar tradicionalno obilježiti Svjetski dan kazališta te pokloniti ovu izvedbu cijenjenoj publici. Dakle, ulaz na izvedbu 27. ožujka  je besplatan uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.

U petak, 19. ožujka, u 20:00 sati na repertoaru NPM-a je predstava "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Foto:PR / Predstava "Ne igraj na Engleze"

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Predstava "Identitluk" autorski projekt ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a prema motivima djela Amina Maaloufa, bit će odigrana u srijedu, 31. ožujka s početkom u 20:00 sati.

"Identitluk" suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej "U ime identiteta".

Foto: PR / Predstava "Identitluk"

Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog: "Čije je bolje?".

Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Glumačku postavu čine: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Sve izvedbe bit će odigrane uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi.

Ulaznice za sve predstave su u prodaji! Broj mjesta ograničen!

Napominjemo i da je do 15. ožujka 2021. godine otvoren natječaj za prijave na 18. Međunarodni festival komedije "Mostarska liska", koji će u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru biti održan od 28. svibnja do 2. lipnja 2021. godine. Pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Ulaznice po cijeni od 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM, u prodaji su na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati.

Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close