23. prosinca

''Ne igraj na Engleze'' otvara TIBFU u Bugojnu

Prošle godine nismo uspjeli i TIFBU 2020 nije održan, ali ove godine TIFBU v. 2.0.21. nastavlja svoj put prekinut pandemijom nakon TIFBUa 2019, ističu organizatori.
Kultura / Kazalište | 21. 12. 2021. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ne igraj na Engleze

Teatarski Internacionalni Festival u Bugojnu - TIFBU će početi u četvrtak, 23.12.2021. godine sa komedijom „NE IGRAJ NA ENGLEZE“ Teatra FEDRA Bugojno i GP Jazavac iz B. Luke.

U organizaciji Teatra FEDRA Bugojno i partnerstvu sa JU Kulturno-sportski centar Bugojno naredna 2 mjeseca Festival TIFBU 2.0.21. će obradovati publiku u Bugojnu i okolnim mjestima sa po jednom teatarskom poslasticom svake sedmice.

Prošle godine nismo uspjeli i TIFBU 2020 nije održan, ali ove godine TIFBU v. 2.0.21. nastavlja svoj put prekinut pandemijom nakon TIFBUa 2019, ističu organizatori.

TIFBU 2021 započinje sa prvom profesionlanom predstavom FEDRE „NE IGRAJ NA ENGLEZE“ koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Marko Vukosav. U ovoj turbulentnoj komediji se u 90 minuta, plus sudijska nadoknada (trajanje jedne fudbalske utakmice), junacima ove predstave život okreće i preokreće, kao lopta, kao bumerang, kao kolo sreće... uostalom, kao i život.

Pored navedene predstave do kraja ove 2021. godine publika će imati priliku da 27.12. vidi i igrokaz Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno „Novogodišnji pokloni“.

''A za sami kraj ove godine, u srijedu, 29.12. u Maloj sali KSCa u Bugojnu za našu publiku dovodimo pravu teatarsku poslasticu i predstavu kojoj će biti uručen TIFBU reflektor, za najbolju predstavu na TIFBU 2019. Radi se o predstavi „MISTERO BUFFO“ velikog Darija Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Kazališta GRUPA Zagreb. Dakle, umjesto novogodišnjeg vatrometa FEDRA i TIFBU 2.0.21. vam nudi fantastični glumački vatromet Dražena Šivaka.
TIFBU 2.0.21. se nastavlja u siječnju i veljači naredne godine, a publika će imati priliku vidjeti predstave teatara iz Šida, Trebinja, Banja Luke, Mostara, Petrovca na Mlavi i Bugojna'', navode organizatori.

''Pozivamo publiku da uljepša zimske noći toplinom teatra uz obavijest da se sve predstave u okviru TIFBUa izvode u Maloj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu'', dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close