Potpora umjetnika

Mural za Barcelonu: Sarajevo je uz tebe

Kultura / Kazalište | 25. 08. 2017. u 17:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetak mladih umjetnika danas su na Trgu Barcelone u sarajevskom naselju Mojmilo započeli izradu velikog murala posvećenog pobratimskom gradu Barceloni koji se proteklog tjedna suočio sa terorističkim napadom.

''Građani Barcelone ovih dana proživljavaju teške trenutke. Iako smo već decenijama povezani neizbrisivim vezama, danas, čini se više nego ikada, suosjećamo sa svim građanima tog grada.

Građani Sarajeva rukom pruženom prema Barceloni i otvorenih srca šalju poruke prijateljstva uz uvjerenje da će pronaći snagu i hrabrost da prebrode ove teške trenutke'', istaknuto je tijekom performansa koji je organizirao Grad Sarajevo.

Ovaj umjetnički performans odraz je prijateljskih veza između dva olimpijska i pobratimska grada, a na muralu je na španjolskom jeziku napisano "Barcelona, Sarajevo je s tobom".

Gradonačelnik Abdulah Skaka i dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić uputili su poruke solidarnosti sa žrtvama terorističkog napada u Barceloni, podsjećajući da je taj grad već 21 godinu pobratim grada Sarajeva, te jedan od prvih gradova koji je ukazao na ono što se dešavalo u Sarajevu za vrijeme agresije.

Performansu su, među ostalima, prisustvovali i veleposlanik Kraljevine Španjolske Juan Bosco Giménez Soriano i počasni predsjednik Kraljevskog teniskog kluba RTC Barcelona 1899 i počasni građanin grada Sarajeva Juan Mario Tintore.

''Ovaj čin ima svoju simboličnu vrijednost za Španjolsku i posebno Kataloniju, te predstavlja jedan izraz zahvalnosti Sarajeva prema Barceloni, a koja je svojevremeno iskazala svoju solidarnost sa Sarajevom, u vrijeme strašne agresije protiv ovog grada'', izjavio je novinarima veleposlanik Soriano.

Kopirati
Drag cursor here to close