Festival komedije

Mostarska liska: Večeras posljednja predstava u natjecateljskom programu

Prema riječima reditelja Predraga Štrpca, "'Sakati Billy sa Inišmana' vesela je crna komedija o bijegu: od sredine kojom se čovjek ne zadovoljava, od strahova, od spoznaje prolaznosti i promašenosti sopstvenih života,...
Kultura / Kazalište | 28. 09. 2021. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Priča o ljubavi i požrtvovanosti, o jednoj mački i jednoj guski, tucetu jaja i jednom kamenu

Predstavom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ''Sakati Billy sa Inišmana", koja je na programu u 20:00 sati završava natjecateljski program 18. Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska''.

Predstava je nastala prema tekstu Martina McDonagha, a režirao je Predrag Štrbac.

Prema riječima reditelja Predraga Štrpca, "'Sakati Billy sa Inišmana' vesela je crna komedija o bijegu: od sredine kojom se čovjek ne zadovoljava, od strahova, od spoznaje prolaznosti i promašenosti sopstvenih života, od siromaštva, nedostatka ljubavi, čamotinje svakodnevice, bolesti i smrti… Ali ne, ne brinite - Sakati Billy je sve samo ne turobna priča.

To je priča o ljubavi i požrtvovanosti, o jednoj mački i jednoj guski, tucetu jaja i jednom kamenu. O najslađim bombonama na svijetu. O ajkulama. O jednom filmu i djevojci sa zelenim zubima..."

U predstavi igraju: Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Faketa Salihbegović Avdagić, Zlatan Školjić, Siniša Vidović, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Tamara Miličević-Stilić.

U srijedu 29. rujna stručni žiri će dodijeliti Velike liske za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju i najboljeg glumca/glumicu, kao i posebne nagrade, nakon čega će uslijediti koncert grupe ''Divanhana'' u čast nagrađenih, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close