Modrina

Mostarka iz Perua dolazi na Mostarsko ljeto

Njen scenski projekat ''Modrine'', kao rezultat dugogodišnjeg egzistencijalnog i kreativnog lutkarskog istraživanja, nastao je prije nekoliko godina i od tada je na svjetskoj turneji.
Kultura / Kazalište | 27. 06. 2019. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ines Pašić, jedna od najznačajnijih svjetskih lutkarskih stvarateljica današnjice, rođena Mostarka, u dvorani Pozorišta lutaka Mostar, a u okviru ''Mostarskog ljeta'', prikazuje svoju autorsku predstavu ''Modrine''.

Ova istaknuta umjetnica od 1986. i početka svog rada u teatarskoj kompaniji ''Teatro Hugo & Ines'' gostovala je sa svojim predstavama na scenama Japana, SAD-a, Kanade, Engleske, Francuske, Italije, Njemačke, Španjolske, Brazila, Argentine... i osvajala brojne značajne nagrade stručne kritike i publike. Trenutno živi i radi u Limi (Peru).

Njen scenski projekat ''Modrine'', kao rezultat dugogodišnjeg egzistencijalnog i kreativnog lutkarskog istraživanja, nastao je prije nekoliko godina i od tada je na svjetskoj turneji. Osvojio je i Nagradu publike kao najbolja predstava Međunarodnog festivala scenskih formi u Rio de Janeiru.

Predstava 'Modrine' će biti izvedena u petak, 28. lipnja s početkom u 19 sati na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru. Namijenjena je odrasloj publici i djeci starijoj od 12 godina. Ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close