Advent u Mostaru

Mostar spreman za svjetsku senzaciju: Orašar večeras u Kosači

Mostarci prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.
Kultura / Kazalište | 19. 12. 2022. u 06:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balet Orašar, jedna od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava na svijetu obogatit će večeras adventski program u Mostaru u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Čarobna božićna bajka 

Mostarska će publika imati jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.


 
Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine, te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima, te suvremene video projekcije koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.

 

Svjetska senzacija

Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, mostarska publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije.

Samo balete Orašara na tradicionalnim turnejama kroz Hrvatsku od 2019. pogledalo je preko 18.000 zadovoljnih gledatelja, što dovoljno govori o iskustvu i uspjehu baletne trupe, a upravo mostarska publika ima priliku uživati u spoju vrhunskih baletnih pokreta i veličanstvene klasične glazbe.

Mostarci prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.

Kopirati
Drag cursor here to close