Kazališni spektakl

'Moja muka' pred Mostarcima

Predstava se igra jedanaesti put i u direktnoj je interakciji sa publikom. Ovo je predstava u kojoj je publika scenarist, priopćili su iz Mostarskog teatra mladih.
Kultura / Kazalište | 11. 09. 2021. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana 46. mostarskog teatarskog festivala - Festivala autorske poetike, na repertoaru je playback predstava "Moja muka" koja će biti izvedena u subotu 11. rujna na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20:00 sati.

Predstava se igra jedanaesti put i u direktnoj je interakciji sa publikom. Ovo je predstava u kojoj je publika scenarist, priopćili su iz Mostarskog teatra mladih.

"Playback teatar je zanimljiva forma i tehnika, u Bosni i Hercegovini, nedovoljno korištena, a kroz teatarsku igru i u teatarskoj fikciji gledatelji se suočavaju s vlastitim problemima, mukama, traumama i slično, što redovno vodi ka katarzi.
Postoje mnoge vrste alternativnog teatra....Playback je teatar poput foruma u zajednici, mjesto za 'monolog', za istraživanje odnosa između osobnog i političkog, između individualnog i kolektivnog. To je prilika da čujemo i da nas čuju, da prepoznamo međusobne sličnosti i razlike, i da vidimo svoj život na sceni", stoji u priopćenju.

Prije toga, u pratećem programu, u 19:00 sati na Memorijalnoj sceni 2532 bit će upriličeno predstavljanje zbirke poezije "Dođi u moje tišine", mlade mostarske pjesnikinje Emane Tabaković.

Emana Tabaković rođena je 2006. godine u Mostaru. Završila je deveti razred u IV osnovnoj školi kao ponos generacije te osnovnu glazbenu školu, svirajući klavir usporedno sa satima pjevanja.

Članica je Mostarskog teatra mladih te je sudjelovala na brojnim edukacijama i radionicama.s

Višestruko je nagrađivana za svoje pjesničke radove na festivalima Mladi pjesnici protiv ovisnosti, Vilenjakovo pero, Mali ambasadori BiH i brojnim drugim.

Kopirati
Drag cursor here to close