Program

Mostarska liska pripremila mnogo dobre komedije

U nedjelju, 21.05., na repertoaru je predstava ''Djelidba'' Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, nastala u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.
Kultura / Kazalište | 10. 05. 2023. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od pristiglih prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije za ovogodišnje 20. izdanje Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska'' selektirano je sedam kazališnih predstava komedijskog žanra.

Svečano otvaranje festivala bit će upriličeno u petak, 19.05., premijernom izvedbom predstave ''Psi(hopate)'' autorice Eve Kamčevske, u režiji Zorana Rakočevića, nastale u produkciji Narodnog pozorišta Mostar.

Sljedeće večeri, subota, 20.05., na rasporedu je predstava ''Tri dana ili uspon i pad gospodina B." autora Romana Sikora, u režiji Tanje Miletić – Oručević. Predstavu igra ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Zatim, u nedjelju, 21.05., na repertoaru je predstava ''Djelidba'' Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, nastala u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

U ponedjeljak, 22.05., gledate predstavu ''Zid'' autorice Ružice Aščić, u režiji Christiana Jean-Michel Jalžečića, a koju igra ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Utorak, 23.05., rezerviran je za izvedbu predstave ''Tko je ovdje lud'' autora D.R. Sandersona, u režiji Marka Torjanca, a koju izvodi ansambl Kazališta Planet Art iz Zagreba.

Foto: NPM / Program Mostarske liske

Šeste večeri festivala (srijeda, 24. 05.) uživamo u izvedbi predstave ''Covid ljubav'' po motivima teksta ''Neobična pošiljka'' Luke Đakomocija, u režiji Željka Kasapa, nastala u produkciji Pozorišta ''Prijedor''.

Posljednjeg dana natjecateljskog dijela festivala (četvrtak, 25.05.) na rasporedu je predstava ''Terapija'' autorski projekat po motivima teksta ''Više od terapije'' Kristofera Duranga, u režiji Olje Đorđević, a koju igra ansambl Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Svečano zatvaranje festivala i dodjela nagrada najboljima bit će upriličeno u petak, 26.05., uz nastup Filmmusicorkestar iz Zagreba.

Sve izvedbe počinju u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 10 KM.

IZ NPM napominju da su ulaznice za sve programe su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati, a na dan izvedbe od 10:30 do 14 te od 18 do 20 sati. Dostupni su i paketi ulaznica po cijeni od 50 KM koji podrazumijevaju jednu ulaznicu za sve izvedbe u trajanju festivala. Također, moguće su i rezervacije na broj: 036/550-128, e-mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook i Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Vlasnicima godišnjih karata omogućen je besplatan ulaz na sve predstave festivala uz prethodnu najavu do 19.05.2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close