Zlatni studio

Miki Manojlović proglašen za glumca godine u Hrvatskoj

Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.
Kultura / Kazalište | 30. 01. 2023. u 19:35 G.L. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miki Manojlović proglašen za glumca godine u Hrvatskoj

Na dodjeli nagrada „Zlatni studio“, koja je održana u Zagrebu, Predrag Miki Manojlović je proglašen za glumca godine za ulogu u filmu „Stric“.

Ova medijska nagrada dodjeljuje se u pet kategorija: film, televizija, kazalište, muzika i radio. Stručni žiri za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika.

Psihološki triler u kojem igra i Goran Bogdan 

Film „Stric“ je psihološki triler u kojem glavne uloge tumače Predrag Miki Manojlović, Goran Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica.

Radnja se prividno odigrava krajem 80-ih godina u vrijeme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica – otac, majka i sin – dočekuju strica iz Njemačke u “idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

"Stric" nagrađivan na brojnim festivalima 

Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film “Stric” se prikazuje na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH. Ovo ostvarenje je nagrađeno na festivalima u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Njemačkoj, Makedoniji, Španjolskoj, itd.

Režiju potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima “Tilva Roš“, “Varvari“ i “Oaza“.

Kopirati
Drag cursor here to close