Ines Pašić u Lutkarskom kazalištu

Lutkarka svjetskog glasa gostovala u Mostaru

Njezin scenski projekt ''Modrine'', kao rezultat dugogodišnjeg egzistencijalnog i kreativnog lutkarskog istraživanja, nastao je prije nekoliko godina i od tada je na svjetskoj turneji.
Kultura / Kazalište | 28. 06. 2019. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autorica Ines Pašić, Mostarka koja inače živi u Limi (Peru), izvela je autorsku predstavu ''Modrine'' u petak navečer u Pozorištu lutaka u Mostaru u sklopu ''Mostarskog ljeta''.

Lutkarka svjetskog glasa, Ines Pašić, gostovala u Mostaru - Lutkarka svjetskog glasa gostovala u Mostaru

Foto: Lutkarsko kazalište Mostar / Lutkarka svjetskog glasa, Ines Pašić, gostovala u Mostaru

Iz ''Modrina'' se pojavljuju odsjaji, čežnje i uvjerenja koja su sazrijevala  tijekom čitavog vijeka umjetničkog spoznavanja Ines Pašić. Bića koja su  živjela i šaputala u njenoj duši traže izlaz, žele biti viđena i  afirmirati svoje postojanje.

Te čudne kreacije, koja dijele njeno tjelesno tkivo, su duševna  biografija koja se šapuće preko humora i poezije. One su krhke i  smiješne, toliko ljudske koliko i lutkarka koja ih animira.

Foto: Lutkarsko kazalište Mostar / Lutkarka svjetskog glasa, Ines Pašić, gostovala u Mostaru

Ova istaknuta umjetnica od 1986. i početka svog rada u teatarskoj  kompaniji ‘Teatro Hugo & Ines’ gostovala je sa svojim predstavama na  scenama Japana, SAD-a, Kanade, Engleske, Francuske, Italije, Njemačke,  Španjolske, Brazila, Argentine… i osvajala brojne značajne nagrade stručne  kritike i publike.

Foto: Lutkarsko kazalište Mostar / Lutkarka svjetskog glasa, Ines Pašić, gostovala u Mostaru

Njezin scenski projekt ''Modrine'', kao rezultat dugogodišnjeg  egzistencijalnog i kreativnog lutkarskog istraživanja, nastao je prije  nekoliko godina i od tada je na svjetskoj turneji.

Kopirati
Drag cursor here to close