Ulaz je besplatan

Komedija Drug lovac gostuje u Kosači

Kultura / Kazalište | 03. 02. 2023. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Urnebesna komedija 'Drug lovac' gostuje, u srijedu 8. veljače 2023. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.

Predstavu će izvesti Metkovsko Amatersko Kazalište a riječ je o adaptaciji predstave "Gospon lovac" francuskog komediografa Georgesa Feydeaua. U MAK-ovoj verziji on postaje 'Drug lovac', a radnja je premještena u Metković, u stan partijskog sekretara – druga Vladimira Šetke.

Ova verbalna komika doziva duh nekadašnjeg vremena i životne apsurde u kojima se, slučajno ili namjerno, može naći čovjek. Uostalom, ako u nečemu neretvanski kraj ima bogatu tradiciju, to je lov.

Lažni lov kao paravan za bračnu nevjeru, supruga koja se želi osvetiti, muževi rogonje, vječni student s ljubavnicom u Pločama i još mnogo toga oduševilo je publiku u urnebesnoj komediji!

Pod redateljskom palicom Radovana Marčića, u predstavi glume Željka Bulić, Jasna Vrdoljak, Elza Glučina, Damir Kozarić, Toni Krilić, Josip Talajić, Dino Čolaković i Rade Vrdoljak. Scenografkinja je Vesna Režić, a tekst je lokalizirala i prilagodila Ivana Čarapina.

Za sve ljubitelje predstava, koji su željni malo smijeha, ulaz je besplatan!

Kopirati
Drag cursor here to close