Stand up

Najpoznatiji komičar regije dolazi u Mostar

Prva izvedba Stand Up predstave "Ko nas sastavi" planirana je 24.11.2023. u Mostaru, i to na pozornici Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.
Kultura / Kazalište | 22. 11. 2023. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omer Hodžić i Goran Vinčić Vinča su dvije potpuno različite osobe. Ali ih spaja sličan komičarski stil i… apsolutno ništa drugo. Zbog toga se i sami u nazivu ove predstave pitaju "Ko nas sastavi".

U vrhunskoj formi oba komičara se sastaju u Mostaru pružiti publici jedinstveno iskustvo.

Prva izvedba Stand Up predstave "Ko nas sastavi" planirana je 24.11.2023. u Mostaru, i to na  pozornici Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

Vinča već duže vrijeme ima reputaciju najpoznatijeg komičara u regiji, ove sezone je odlučio zacementirati taj položaj novim iskoracima, do sada gotovo neviđenim na Balkanskoj Stand Up Sceni.

Nakon što je objavio sav svoj "stari" materijal sjedinjen u vrhunski produciran specijal "Dežurni krivac" koji na YouTubeu u nekoliko mjeseci bilježi 700.000 pregleda i konstantno raste, najavio je balkansku turneju nove solo predstave.

Video: Goran Vinčić - Dežurni krivac

Novi solo Show "Reci mi da se šališ" u istoj sedmici desetog mjeseca napunio je dvije čuvene dvorane : Lisinski u Zagrebu i Dom sindikata (Mts dvoranu) u Beogradu. Naravno i sve dvorane, između ove dvije epohalne, od Ljubuškog do Čačka.

Sve to praćeno je velikim brojem medijskih istupa u najvažnijim regionalnim programima kao što su "Večer sa Ivanom Ivanovićem" ili "24 minuta sa Zoranom Kesićem" uz stalni angažman u "Stanju nacije" na RTL -u . Naravno, nije zapostavio svoje društvenim mreže, gdje su njegovi klipovi konstantna i često viralna pojava.

Video: Goran Vinčić

Goran Vinčić dovodi Stand Up komediju u regionalni mainstrim više nego itko prije.

Istovremeno, Omer, naš lokalni mostarski komičar, potvrđuje svoj renome među najboljim iz regije, nastupima na svim bitnijim festivalima ove godine i svoju već 10. godinu karijere obilježava novim projektom.

Na LiCU Mjesta je njegov novi Show u kojem deceniju provedenu na pozornici demonstrira kroz cjelovečernju čistu improvizaciju, beskrupulozno pozivajući publiku da ocjeni kvalitet večeri cijenom karte.

Ovaj Show je već imao svoje rasprodane premijere u Mostaru i Sarajevu, a slijedi i balkanska turneja.

Video: Omer Hodžić: Ljudi ne znaju kad sam ozbiljan, a kad se zezam

Karte se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

- Charlie bar &Snack - prvih 120 karata kupljenih u ovom objektu omogućavaju ulaz i na ekskluzivni after party sa komičarima.

- Bilateralnica Kosače - svaki dan 12 do 18 sati

Online kupovina na Entrio.ba

Cijena karata u pretprodaji  iznosi 15 KM.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Omer Hodzic (@hodzicomer)

Kopirati
Drag cursor here to close