Hrvatsko proljeće SB

''Kajališni sat'' u Usori

Kultura / Kazalište | 03. 05. 2017. u 15:22 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru ovogodišnjeg festivalskog programa ''Hrvatsko proljeće Središnje Bosne'', Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru gostovat će u Usori s predstavom ''Kajališni sat''.

Iako se festival ''Hrvatsko proljeće Središnje Bosne'' održava već četvrtu godinu zaredom, od ove godine dio projekta je i Općina Usora u kojoj će Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, kao jedino profesionalno kazalište Hrvata u BiH, po prvi puta, nastupiti s predstavom ''Kajališni sat''.

Komediju ''Kajališni sat'' glumci HNK Mostar odigrat će 5. svibnja 2017. godine, u 19.00 sati u Domu kulture Žabljak. Ulaz na predstavu je slobodan.

Predstava ''Kajališni sat'' redatelja Želimira Oreškovića svojim je sadržajem primjerena podsjećanju kako je to biti glumac u vremenu u kojem živimo. Napravljena je prema poznatoj drami ''Kazališni sat'' Jasena Boke koju je HNK Mostar premijerno izvelo prije gotovo 20 godina.

Dok je ''Kazališni sat'' jedan veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, ''Kajališni sat'' s podnaslovom ''Biti ili ne biti'', progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji. Svi koji rade a ne znaju kad će biti plaćeni za svoj rad, prepoznat će se u ovoj zabavnoj priči.

U predstavi igraju: Sanda Krgo-Soldo, Jelena Kordić, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić.

 
Kopirati
Drag cursor here to close