Predstava

Junaci Pavlove ulice u Lutkarskom kazalištu Mostar

''Junaci Pavlove ulice jedna se od onih knjiga koju se ne zaboravlja, koja dira, pogađa ravno u srž ljudskog života i veliča širinu međuljudskih odnosa. ''
Kultura / Kazalište | 23. 06. 2021. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj tjedan u Lutkarskom kazalištu Mostar možete pogledati predstavu Junaci Pavlove Ulice. Termini su u petak, 25.6.2021. u 18 sati, i u subotu, 26.6. 2021. u 11 sati.

''Junaci Pavlove ulice jedna se od onih knjiga koju se ne zaboravlja, koja dira, pogađa ravno u srž ljudskog života i veliča širinu međuljudskih odnosa. Taj dječji roman koji govori o srčanoj borbi običnih dječaka obične Pavlove ulice za obično igralište koje je njima znači beskonačnost i slobodu, protiv velikih momaka u crvenim košuljama, ticao nas se onda kada je napisan, davne 1906., rukom FerencaMolnara, i danas, 113 godina kasnije. Njegovi likovi su živi, puni, dostojni detaljnih opisa i unutarnjeg života. Odabirom ovog materijala kao polazišne točne jedne kazališne predstave osjeća se stanovita odgovornost u želji da se ne propusti niti jedan detalj ove priče o odrastanju, prijateljstvu i zajedništvu. Svaka smrt donosi prebrzo odrastanje, a ona najbližih prijatelja, koji su život izgubili boreći se za komadić dječjeg igrališta, ona donosi želju da postanemo ljudima. U svoj svojoj punini. Stoga ovom predstavom progovaramo o važnosti svakog čovjeka, svakog života i svakog i najmanjeg bića koje može nositi promjenu'', rekla je o predstavi redateljica Tamara Kučinović.

Dramaturška suradnica i asistentica redateljice jeste Matea Bublić, scenografkinja i dizajnerica lutaka Ivana Živković i Sheron Pimpi - Steiner, a skladatelj je Petar Eldan.

U predstavi igraju:
Jelena Kordić Kuret – Nemeček
Jadranka Popović Miljko – Boka
Marta Haubrich – Čonakoš, Vajs
Ružica Bošković – Gereb, Barabaš
Anela PlaninićŠkutor – Kolnai, Čele
Ivan Nevjestić – FeriAč
Tibor Oreč – Pastor

Ton majstor: Dario Šunjić
Majstor bine: Zoran Antonijević
Majstor svjetla: Arijan Knezović.

Napomena

Predstava je prigodna za djecu iznad 10 godine. Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem naše službene facebook stranice također svaki radni dan od 9 do 14 sati.

Vaše rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 15 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništava. Nakon početka predstave ulaz u dvoranu nije moguć.

Kopirati
Drag cursor here to close