Nagrađivana predstava

HNK Mostar: Dvije izvedbe nagrađivane predstave ''Isus, sin čovječji''

''Ovo je predstava iznimno raskošna scenska sinteza suvremenih vizualnih rješenja i srednjovjekovnih prikazanja, živih prizora iz Isusovog života i živih obrada istih tema sa slika svjetskih poznatih autora od renesanse do 19. stoljeća''
Kultura / Kazalište | 15. 12. 2022. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u ponedjeljak, 19. prosinca i u utorak, 20. prosinca u 20 sati na rasporedu je predstava ''Isus, sin čovječji''.

Riječ je o nagrađivanoj predstavi nastaloj prema istoimenom djelu Halila Džubrana, a u režiji Roberta Pehara. Pomoćnica redatelja i osoba zadužena za koreografiju je Jelena Kordić Kuret, a tekst je prilagodio i dramaturški obradio Dragan Komadina. Autor glazbe je Gabrijel Prusina, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a scenografiju potpisuje Vesna Režić.

''Isus, sin čovječji'' atraktivna je predstava sa zanimljivim vizualnim, glazbenim i koreografskim sadržajima.

''Ovo je predstava iznimno raskošna scenska sinteza suvremenih vizualnih rješenja i srednjovjekovnih prikazanja, živih prizora iz Isusovog života i živih obrada istih tema sa slika svjetskih poznatih autora od renesanse do 19. stoljeća (Caravaggio, Rubens, van Honthorst, Ciseri), te monologa pripovjednog stila i kratkih dijaloških dionica. Ona prati kronološki Isusov život: od rođenja i djetinjstva, preko izbora apostola i početka javnog djelovanja do ulaska u Jeruzalem, Posljednje večere, Judine prodaje Isusa, suđenja pred Pilatom te konačnog razapinjanja na križ i uskrsnuća'', napisao je o predstavi Dragan Komadina.

Cijena ulaznica je redovita 10 KM, studenti, učenici, nezaposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte - priopćeno je iz HNK Mostar.

Rezervacija ulaznica se može izvršiti porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close