Tragična komedija

Hit predstava ''Crnostrig u eteru'' u Ljubuškom

Predstava će se izvesti u velikoj dvorani hotela Bigeste u Ljubuškom u srijedu, 14. studenoga 2018. s početkom u 19 sati.
Kultura / Kazalište | 13. 11. 2018. u 12:06 Bljesak.info
Crnostrig u eteru

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska kulturna zajednica Troplet u suradnji s Podružnicom Hrvatskoga kulturnog društva Napredak iz Ljubuškoga, u okviru Tropetovih dana kulture 2018. organizira izvedbu hit predstave ''Crnostrig u eteru'' u izvedbi Amaterskoga kazališta Opuzen.

Crnostrig u eteru je tragična komedija neretvanskoga pisca Hrvoja Barbira Barbe sadržajno usmjerena na odnos društva prema dragovoljcima Domovinskoga rata prepuna humora, ali i tragičnih situacija. Glavni lik predstave je Grgo Roso zvani Crnostrig, hrvatski branitelj kojega su sasvim slučajno proglasili mrtvim. Nakon što nikako ne uspijeva dokazati da je živ, odlazi na lokalnu radiopostaju te zarobljava urednika i voditeljicu programa. Tako nastaje talačka kriza koja se prenosi u eter. Uključuje se policija i načelnica općine te se stvari sve više kompliciraju, nakon niza komičnih prizora sve se okončava dramatičnim raspletom.

Predstava će se izvesti u velikoj dvorani hotela Bigeste u Ljubuškom u srijedu, 14. studenoga 2018. s početkom u 19 sati.

''Ovu predstavu posvećujemo hrvatskim braniteljima, a ulazak je slobodan'', navode iz Tropleta.

Kopirati
Drag cursor here to close