Svi putevi vode u HNK Mostar

Gostovanje koncertne predstave ''Cvit samoće'' u HNK Mostar

Koncertna predstava prekretnica je njezinog autorskog rada te umjetnica mijenja svoje ime Nera Stipičević u umjetničko Freeda Nera Immortelle.
Kultura / Kazalište | 30. 09. 2022. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertna predstava ''Cvit samoće'' gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u subotu, 1. listopada 2022. godine u 20 sati.

''Cvit samoće'' kazališni je segment dugogodišnjeg umjetničkog istraživačkog procesa umjetnice Nere Stipičević, na temu suočavanja pojedinca s osobnim strahovima i važnosti otkrivanja vlastite autentičnosti kao univerzalnog odgovora na pitanje: ''Kako do sreće?''.

Koncertna predstava prekretnica je njezinog autorskog rada te umjetnica mijenja svoje ime Nera Stipičević u umjetničko Freeda Nera Immortelle. U projektu sudjeluju glazbenici Tomislav Parmać (pianist), Hrvoje Rupčić / Borna Šercar (perkusionisti), Vadim Erudaci (gitarist) i Matej Milošev (čelist). Režiju i dramaturgiju potpisuje Mia Melcher, a kostimografiju Eva Karakaš Bedrina.

Gdje se nazire početak, a gdje kraj pjesme ili poezije? Koja je razlika između uglazbljene i  izgovorene poezije ili otpjevane pjesme? To je pitanje koje postavljaju umjetnice u istraživanju koda ove predstave. Glavno je polazište audio doživljaj u kazalištu. Zaboravili smo slušati, sve više gledamo, a i to što vidimo toliko je brzo da rijetko možemo opisati što smo vidjeli, a kamoli čuli. Stoga ova predstava u osnovnoj ideji želi pružit odmor od svih teških pitanja koja svakodnevno postavljamo o poslu, odnosima i donošenju „važnih“ odluka. Na koji način? Tako da ih direktno postavlja. Ne predstava, nego izvođačica sama sebi. U introspekciji koja gledatelja neposredno uvlači u vlastiti svijet, preko glazbe, ona gotovo meditativno pruža tračak svjetla u moru težine koju živimo.

'''Cvit samoće' vam je, zapravo cvit Sunca ali i koncertni dnevnik, psihodramski poučak, jungovska sanjarica i dalmatinski Amarkord FreeDA Nere Immortelle u savršeno dizajniranoj intimističkoj, galerijskoj i kiparskoj režiji Mie Melcher'', kazao je kazališni redatelj Ivan Leo Lemo o predstavi.

Rezervacija ulaznica po cijeni od 10 KM porukom na FB/IG HNK Mostar ili pozivom na broj 063/019 019.

Kopirati
Drag cursor here to close