No pasaran

Glazbom za mir kod Vječne vatre odana počast žrtvama napada u Barceloni

Kultura / Kazalište | 19. 08. 2017. u 12:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Musica per la pau e la memoria - Za nevine žrtve terorizma u Barceloni - No Pasaran", naziv je današnjeg događaja koji je organiziran u Sarajevu, a kojim je odana počast nevinim žrtvama terorizma u Barceloni.

Kod Vječne vatre u Titovoj ulici u Sarajevu danas u 12 sati, u organizaciji Međunarodnog centra za mir, upriličen je događaj kojim je osuđen terorizam u Barceloni, gradu u kojem se u vrijeme opsade Sarajeva točno u podne, na Las Ramblasu svirao Vedranov Albinonijev Adagio, za nevine žrtve terora nad gradom i njegovim građanima.

Umjetnice Nejla Komar i Fatima Mehmedović, učenice Srednje glazbene škole, danas kod Vječne vatre izvele su Albinonijev Adagio i svirale glazbu za mir i sjećanje.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić, nakon terorističkog napada u Barceloni, uputio je obiteljima ubijenih sućut i izraze podrške za oporavak ozlijeđenih, osudivši svaki oblik terorizma, nasilja i napada na nevine civile.

''U Barceloni se, u vrijeme opsade Sarajeva, tačno u podne, na La Rambli svirao Vedranov Albinonijev Adagio. Bila je to muzika u znak sjećanja za nevine žrtve terora nad gradom i njegovim građanima'', podsjetio je Spahić.

U terorističkom napadu u Barceloni u četvrtak navečer ubijeno 14, a ozlijeđeno oko 100 ljudi, kada je terorista kombijem ušao u pješačku zonu na popularnoj šetnici Las Ramblas i skoro 500 metara gazio sve pred sobom.

Kopirati
Drag cursor here to close