Škola mjuzikla i glume

Mladi Duvnjaci uprizorili 'Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja'

Predstavu su izveli polaznici Škole mjuzikla i glume Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad
Kultura / Kazalište | 20. 12. 2018. u 11:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tomislavcity / Predstava KIC-a Tomislavgrad

U okviru manifestacija "Božiću u susret" u kino dvorani u Tomislavgradu u srijedu je izvedena "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja". 

Predstavu su izveli polaznici Škole mjuzikla i glume Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad, koja djeluje godinu pod vodstvom profesorice glazbeno-teoretskih predmeta Zrinkom Lukač. 

Redatelj predstave je Domagoj Jerlagić, scenografiju je pripremio akademski slikar Ante Braovac i Ilija Jurčević, kostimografiju Razija Kokanović, scenski pokret Vanja Sučić, dok je za ton i rasvjetu bio odgovoran Filip Perković. 

Po riječima redatelj, radnja ove komedije smještena je u Dalmatinskoj zagori, u pedesete godine 20. Stoljeća, u vrijeme poslijeratne bijede i nastojanje ondašnjeg režima da učvrsti svoju vlast kroz usađivanje svojih ideja u siromašnom, izmišljenom selu Mrduša Donja. 

''Kako bi vlast prikazala napredak politički glavni ljudi u selu odlučili su napraviti predstavu prema Shakespeareovom najpoznatijem djelu – Hamletu, ali budući da je to djelo intelektualno nedostižno mještanima, seoski učitelj dobio je zadatak prilagoditi slavno djelo kako bi ga svi razumjeli. Dok traju pripreme istovremeno se među mještanima odvija prava drama koja na kraju poprima obrise tragedije'', kazao je Jerlagić. 

Predstave su podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Ministarstvo financija Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close