Više od 10.000 vjernika

Dubrovnik: Mnoštvo vjernika ispratilo relikviju tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića

Kultura / Kazalište | 17. 09. 2017. u 14:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim ispraćajem relikvija tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića za Split u nedjelju je za vjernike s područja Dubrovačke biskupije, ali i šire, završila ova dvodnevna svetkovina.

Svečevo tijelo je u Dubrovnik stiglo u subotu navečer iz Herceg Novog, a sve do 4 ujutro upriličeno je bdijenje u crkvi Gospe od Milosrđa.

Nakon toga uslijedilo je nekoliko jutarnjih misa koje su završile koncelebriranim misnim slavlje u svetištu Gospe od Milosrđa koje je predvodio dubrovački biskup mon. Mate Uzinić, javlja Huna.

"Sveti Leopold nije imao stigme, ali je postao znak Isusove ljubavi. On je po deset i više sati dnevno vršio službu ispovjednika. Toliko godina nakon što ga je Gospodin pozvao on nas privlači svojim relikvijama. Mi nismo nekakvi nekrofili kako su nas znali nazivati jer štovanjem relikvija štujemo njegov život ne smrt. Sveti Leopold nam svojim primjerom pokazuje da nije važno što i gdje činimo, važno je da to što činimo, činimo usklađeno s Božjom voljom", rekao je Uzinić vjernicima te dodao kako je osnova našeg društva potreba za opraštanjem.

"Neopraštanje nije kazna za onoga kome nije oprošteno nego za onoga tko nije oprostio", rekao je biskup Uzinić u propovijedi.

Sarkofag s relikvijom tijela sv. Leopolda, zaštitnika Dubrovačko-neretvanske županije županije u 14 sati svečano je ispraćen za Split, a dolazak se očekuje oko 18 sati.

Prema neslužbenim procjenama, relikviju neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, na svom drugom pohodu Hrvatskoj i prvom pohodu rodnom Herceg Novom, u Dubrovniku je došlo vidjeti više od deset tisuća vjernika.

Kopirati
Drag cursor here to close